Un biciclist din Baldovineşti-Olt, trimis “la Ceruri” de un preot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul din Balş este cercetat acum pentru ucidere din culpă...

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit, luni seară, în urma unui grav accident de circulaţie provocat de un preot beat. Slujbaşul Domnului se afla la volanul unui autoturism când, la un moment dat, din cauza neatenţiei în conducere, a lovit un biciclist care circula în faţa sa pe acelaşi sens de mers. Acum, preotul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc la orele serii, pe DJ 643 A, la ieşirea din comuna Baldovineşti din judeţul Olt, spre oraşul Balş. Mihai Pârvu (46 ani), din oraşul Balş, preot la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Găvăneşti, judeţul Olt, conducea, la acel moment, un autoturism proprietate personală marca Seat. La un moment dat, pe când tocmai ieşise din comuna Baldovineşti şi se îndrepta spre oraşul Balş unde locuieşte, preotul a pierdut controlul volanului asupra direcţiei de mers şi a izbit cu partea din faţă a maşinii o bicicletă condusă de un bărbat care circula pe acelaşi sens de mers.

Din cauza impactului, bărbatul care se afla pe bicicletă, identificat  ulterior ca fiind Ion Corcău, în vârstă de 55 ani, din comuna Găvăneşti, judeţul Olt, a decedat la locul accidentului.

“Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoolotest la faţa locului, stabilindu-se că acesta consumase anterior băuturi alcoolice, rezultatul înregistrat de aparat fiind de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul orăşenesc din oraşul Balş, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a precizat comisar Mariana Tudor, purtător de cuvânt interimar al IPJ Olt.

Preotului i-a fost întocmit dosar penal şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
 

Mai puteţi citi şi:

Minore accidentate pe o trecere de pietoni la Balş

Trei persoane rănite într-un carambol cu trei autovehicule lângă Piatra-Olt