Razie a Poliţiei Rutiere Olt: sute de amenzi aplicate şi 13 permise de conducere reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de şoferi olteni au fost depistaţi de poliţişti încălcând legislaţia rutieră... (FOTO: Mugurel Manea)
Sute de şoferi olteni au fost depistaţi de poliţişti încălcând legislaţia rutieră... (FOTO: Mugurel Manea)

Efectivele Poliţiei Rutiere Olt au împânzit, în acest week-end, străzile oraşelor şi şoselele judeţului în cadrul unor acţiuni preventive pentru un trafic în siguranţă. Poliţiştii au folosit tot echipamentul din dotare, inclusiv aparatura de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Drept urmare, sute de şoferi au fost depistaţi şi amendaţi pentru încălcarea legislaţiei rutiere.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat, în acest week-end, o razie în judeţ împreună cu cei de la Ordine Publică. Acţiunea a urmărit reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză. În acest sens, poliţiştii s-au folosit de toate echipamentele din dotare pentru supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În primele două zile ale acţiunii - respectiv vineri şi sâmbătă, aproape 190 de conducători auto au fost depistaţi, pe raza judeţului Olt, depăşind limita legală de viteză.

S-au aflat pe teren nu mai puţin de 97 de poliţişti, dintre care 84 de la Rutieră şi 13 de la Ordine Publică, aceştia utilizând 21 de aparate radar pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.

”Au fost constatate nouă infracţiuni, dintre care şapte la regimul circulaţiei rutiere şi două de altă natură. În urma abaterilor depistate în trafic au fost aplicate 404 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 185 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru consum de alcool şi 211 pentru alte abateri. De asemenea, ca şi măsură complementară, au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 1 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru consum de alcool şi 4 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase şi 2 de certificate de înmatriculare”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

La volan la 13 ani

Ca exemple elocvente ale neglijenţei manifestate de unii participanţi la trafic sau posesori de autoturisme meritp menţionat un episod înregistrat sâmbătă – 16 noiembrie. Astfel, pe raza oraşului Drăgăneşti-Olt, poliţiştii l-au depistat pe Ionuţ R., de 25 ani, din localitate, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, acesta prezentat pentru control un permis eliberat de autorităţile din Bulgaria în anul 2010. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că şoferul a obţinut permisul de conducere în luna septembrie 2013 contra sumei de 400 euro. Acum, tânărul s-a ales cu dossr penal şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Tot sâmbătă, dar pe raza comunei Fălcoiu, oamenii legii au avut surpriza să depisteze un minor de 13 ani din localitate, care conducea singur un autoturism înmatriculat în Bulgaria, proprietate a tatălui său. Drept urmare, poliţiştii au întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 

Mai puteţi citi:

Atenţie, şoferi olteni: poliţiştii sunt cu ochii pe voi!

FOTO  Inconştienţă la volan: peste 400 de şoferi din Olt amendaţi în doar două zile

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite