BAC 2013 – Oltul, pe locul 7 "din coadă" în ţară la promovarea bacalaureatului (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Olt se plasează pe locul 7 din coadă pe ţară în Top BAC 2013... (FOTO: Mugurel Manea)

Afişarea rezultatelor în urma “bacalaureatului de vară” în judeţul Olt a fost doar parţial în acord cu aşteptările profesorilor supraveghetori, dar şi ale organizatorilor, în sensul că procentul de promovare este semnificativ mai mare decât cel înregistrat anul trecut. Cu toate acestea, cofra menţionată plasează în continuare Oltul pe un loc deloc onorant, respectiv în coada clasamentului naţional, pe locul 7.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, la nivelul judeţului s-au prezentat 4.457 de absolvenţi ai clasei a XII-a din totalul celor 5.007 înscrişi. Un număr de 550 elevi au absentat, la această cifră alăturându-se alţi aproape 1.000 de elevi care nici măcar nu s-au onosit să se înscrie după ce au considerat fie că diploma de bacalaureat “nu merită”, fie că sunt prea slab pregătiţi şi nu au şanse.

Astfel, dintre cei 4.457 elevi care s-au prezentat la probele examenului, doi au fost eliminaţi pe parcus pe motiv de tentativă de fraudă, alţi 2.519 au fost respinşi, pentru că cifra celor care au reuşit să promoveze probele să se oprească la 1.938 elevi. Doar 27 de elevi au reuşit să obţină punctajul perfect, respectiv să termine toate probele BAC-ului cu media 10.

Cifrele statistice relevate de Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt în urma bacalaureatului plasează judeţul Olt pe un deloc onorant loc 7 “din coadă” în clasamentul judeţelor ca şi procentaj al examenului anterior menţionat. Mai exact, procentul de promovare la Olt este de 43,44 %, mai mare, totuşi, decât cifra de anul trecut de 29,80 %, cea mai slabă din istoria bacalaureatului la nivelul judeţului.

                   

Înaintea judeţului Olt în “topul ruşinii” se mai află doar judeţele: Caraş Severin (43%), Covasna (42,7%), Harghita (42,5%), Gorj (39,5%), Teleorman (35,2%) şi Ilfov (27,9%).
 

Mai puteţi citi:

SUBIECTE BAC 2013 – Elev din Slatina: “M-am simţit ca la închisoare la bacu’ ăsta!” (FOTO)

BAC 2013 - Rezultate parţiale Olt. Rată de promovare de 43,44%

SUBIECTE BAC 2013 – Un elev din Slatina, eliminat pentru tentativă de fraudă

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 – La Olt, val de absenţi la proba scrisă la Limba română