Trei reţete de sucuri bune pentru detoxifierea de început de an
0Cei care nu pot consuma fructele şi legumele proaspete pot opta pentru a le consuma în sucuri digestive, ca gustări între mese.
Unele fructe şi legume, deşi extrem de benefice pentru organism, nu pot fi consumate crude, fie din cauza gustului pe care îl au, fie din cauza texturii, care nu este tocmai una plăcută consumului. Sfecla este unul dintre acestea, dar este doar un exemplu, mai fiind şi alte legume care nu sunt agreate crude.
Odată pregătite termic, aceste legume îşi pierd din calităţi, astfel că singura modalitate de consum este să fie pregătite într-un suc, alături de alte legume sau fructe, care să le amelioreze gustul.
1. Sucul de varză este prima recomandare a celor de la Divahair. ro
Acesta este recomandat în curele de slăbire şi de detoxifiere. Varza este recunoscută pentru faptul că ajută digestia şi inhibă pofta de mâncare, chiar dacă este consumată în cantităţi mici. De asemenea este recomandat să se consume înainte de mese, dar doar câte 100 ml. Sucul de varză se poate combina, pentru cei care nu agreează gustul simplu al verzei, cu mere sau miere, pentru a ameliora gustul de varză.
2.Cei de la diete-sanatoase.ro recomandă sucul de morcovi cu fructe.
Aceste suc este recomandat pentru efectele sale laxative. Acesta acţionează asupra tractului gastro intestinal pentru a-l face să funcţioneze mai bine. Acest suc poate fi preparat şi în cantitate mai mare, putând fi folosit mai mult timp. Sucul de morcovi poate fi combinat cu portocale, grepfuit, mandarine sau mere, în funcţie de gusturile fiecăruia.
3.Suc de mango şi căpşuni
Sucul de mango şi căpşuni, la care se pot adăuga şi alte elemente, precum varza sau merele, este o altă recomandare a nutriţioniştilor. Acest suc realizat de asemenea în blender, este benefic colonului şi previne constipaţia, lucru esenţial pentru o detoxifiere propice şi chiar unei cure de slăbire.
De asemenea acest suc stimulează secreţia de salivă, care la rândul ei este benefică în digestie.
Un exemplu de reţetă care are la bază mango şi căpşuni este următorul:
- 1 mango
- o cană şi jumătate de căpşuni
- 2 mere medii
- 2 frunze de varză
- 3 morcovi medii
- un castravete mediu
Toate fructele şi legumele se pun într-un blender şi se mixeză până devin o pastă, iar mai apoi se consumă proaspăt.