Medic acuzat că a ameninţat un copil de doi ani care plângea. „Îl chem pe nenea să te strângă de gât... Dacă plângi, îţi mai dau o injecţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

Un medic de la Spitalul din Satu Mare este acuzat că a ameninţat un copil de doi ani, care plângea în timp ce se afla la Urgenţe. Medicul i-ar fi spus micuţului: „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”. Conducerea unităţii spitaliceşti a deschis o anchetă, chiar dacă doctorul neagă acuzaţiile.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 decembrie, când mama copilului de doi ani s-a prezentat cu acesta la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Satu Mare. Femeia susţine că medicul de gardă şi asistenta i-au ameninţat copilul. Aceasta povesteşte pe Facebook întreaga întâmplare, potrivit Digi 24.

„«Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,...dacă mai plângi îţi mai dau o injecţie» - Spitalul Judeţean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopţii. Aşa mi-a fost ameninţat copilul de către doamna doctor de gardă şi asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniştească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătăţii a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital şi nu este lângă copii. Ne-aţi mai umilit şi în trecut şi am lăsat capul jos deşi eram şocată, furioasa şi sigură că nu aveţi dreptul să faceţi aşa ceva~, scrie femeia pe Facebook.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus şi o reclamaţie.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus şi o plângere la Spitalul Judeţean, iar managerul şi directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul şef de la UPU, medicul şef de la Pediatrie şi jurist. În acelaşi timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul şi aşteptăm concluziile”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicaţii cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă şi acesta neagă”.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO