UPDATE VIDEO Copilul de un an şi 10 luni din Ploieşti, care a dispărut cu tot cu bonă, a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Ploieşti au găsit copilul în vârstă de 1 an şi 10 luni care a dispărut luni cu tot cu bona care îl însoţea, o prietenă a familiei.

UPDATE ORA 18.30

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, minorul dispărut luni de la domiciliu era în judeţul Ialomiţa când a fost găsit de poliţişti.

Bona l-a luat pe copil la unele rude ale sale din comuna Bucur, judeţul Ialomiţa. Din fericire, viaţa şi sănătatea copilului nu au fost puse în pericol.

Poliţiştii prahoveni au fost în Ialomiţa pentru a prelua minorul şi ulterior l-au încredinţat părinţilor.

UPDATE ORA 15.15

Filtrele organizate de poliţiştii din Ploieşti au avut efect. Marţi, în jurul orei 15.00, copilul a fost găsit de poliţişti împreună cu bona acestuia şi a fost dus în siguranţă la familie.

Atât copilul cât şi femeia care îl însoţea sunt sănătoşi şi nu au fost victimele vreunei infracţiuni. 

ORA 14.30

Poliţiştii din Ploieşti au instituit filtre şi echipaje de căutare în oraş şi în zonele limitrofe după ce o familie a raportat în noaptea de luni spre marţi dispariţia copilului de 1 an şi 10 luni, care era însoţit de bona acestuia. Pe băieţel îl cheamă Antonio Gabriel Cristinescu.

„Dispariţia copilului şi a femeii care îl însoţea a fost raportată la 112 în jurul orei 00.30, marţi noapte. Mama copilului ne-a spus că aceştia nu au revenit la domiciliu, deşi plecaseră de acasă în jurul orei 12.30. Facem cercetări sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate”, ne-a spus Alexandru Ursu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Bona copilului, Elena Luca (foto), în vârstă de 19 ani, este o prietenă apropiată a familiei, care locuia împreună cu mama băieţelului. Fotografiile celor doi au fost date publicităţii de IJP Prahova. 

„Până la acest moment nu avem date sau indicii privind punerea în pericol a vieţii copilului, mai ales că persoana care îl însoţea era o prietenă apropiată a mamei copilului. Şi, deşi aceasta a plecat în mai multe rânduri de acasă, a revenit la domiciliu din proprie iniţiativă şi nu a fost implicată în săvârşirea de infracţiuni sau a fost victima unor asemenea fapte”, ne-a mai spus Alexandru Ursu.

Mai puteţi citi

VIDEO Regăsire emoţionantă după 24 de ani. O mamă s-a reîntâlnit cu fiul ei dispărut pe când avea doar 10 ani

Alertă într-un sat din Bihor. Un copil de aproape 2 ani jumate a dispărut