Două staţiuni de pe Valea Prahovei intră în scenariul verde după o scădere spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia din Azuga FOTO/Facebook Primăria Azuga

Două staţiuni montane de pe Valea Prahovei au intrat în scenariul verde după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut spectaculos în ultimele două săptămâni.

 În Azuga doar doi localnici mai sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar în Buşteni au fost raportate şapte cazuri active în total.

Singura staţiune montană din Prahova care rămâne încă în scenariul galben este Sinaia, dar şi aici incindenţa infectărilor la mia de locuitori se apropie de pragul de 1.5 la mie. Conform ultimei raportări a DSP Prahova, în Sinaia sunt active doar 19 cazuri, iar rata de infectare în prezent este de 1.70 la mia de locuitori.

În localităţile care se încadrează în parametrii specifici scenariului verde, restaurantele şi cafenelele au voie să primească clienţi în interior la o capacitate de 50 la sută. În scenariul galben instituţiile din HoReCa funcţionează la o capacitate de 30 la sută.

Sinaia, Buşteni şi Azuga, localităţi care trăiesc aproape în exclusivitate din turism, au fost în scenariu roşu din noiembrie şi până în data de 28 decembrie 2020, timp în care restaurantele şi cafenelele nu aveau voie să servească turişti în interior, la mese, ci doar în regim takeaway. Abia după Crăciun restaurantele au început să primească turiştii în interior.

În Prahova doar o singură localitate se mai află în scenariul roşu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Este vorba despre comuna Gornet Cricov, unde din cei 2168 de localnici, 8 sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

Şi în oraşele din judeţ rata de infectare a scăzut mult faţă de luna decembrie. Astfel la Ploieşti, rata de infectare a ajuns la 1.30, la Câmpina - 1.05, la Vălenii de Munte – 1.24, Mizil – 1.0, Comarnic 0.50.

În ultimele 24 de ore, DSP Prahova a raportat 49 de cazuri noi de COVID-19.

Rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori pe localitati (UAT) la data de 21.01.2021, pentru perioada 07.01.2021 -20.01.2021