Viscolul opreşte instalaţiile pe cablu de la cota 2000: „Nu recomandăm ziua celor nefamiliarizaţi cu pârtiile din Sinaia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânt puternic şi depunere de chiciură pe cablurile instalaţiilor de mare altitudine altitudine. Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui şi Gondola Carp golesc liniile şi opresc funcţionarea este anunţul făcut, duminică, de autorităţile din Sinaia.

La altitudini mai mari de 1800 de metri vremea este nefavorabilă sporturilor de iarnă. Reprezentanţii domeniului schiabil din Sinaia atarag atenţia turiştilor care vor să urce duminică pe munte că schiorii începători ar trebui să evite pârtiile de mare altitudine în astfel de condiţii meteo.

”Atenţie, vreme nefavorabilă sus, cu ceaţă şi prognoze de vânt, nu recomandăm ziua începătorilor şi nici celor nefamiliarizaţi cu pârtiile din Sinaia. În ultimele 48 de ore s-au înregistrat ploi, urmate de îngheţ, vânt şi iar ninsori. Prognozele indică rafale puternice până pe 31 decembrie, dar vom anunţa aici. Pârtiile deschise sunt cele din golul alpin, cu 10 cm strat proaspăt de zăpadă cazut peste zăpada plouată anterior”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Gondolei din Sinaia.

Potrivit sursei citate:

- La Cota 1000 se înregistrează -2 grade, cer acoperit şi vânt slab.

- La Cota 2000 se înregistrează -4 grade, ceaţă ( vizibilitate sub 50m) şi vânt moderat cu tendinţă de creştere. Nu recomandăm achiziţionarea skipass-urilor.

Gondola Carp începe programul cu public la 08:40 şi funcţionează până la 16:30, dacă vor permite condiţiile meteo.

Imagine indisponibilă

Pârtia Cota 2000 Sinaia FOTO Nae Cojanu/ Facebook

- În Valea Soarelui se înregistrează -5 grade, vizibilitate sub 10m şi vânt moderat cu tendinţă de creştere.

Telescaunul Soarelui începe programul cu public la ora 08:40 şi funcţionează până la 16:00.

Teleschi Valea Soarelui începe programul cu public la 08:40 şi funcţionează până la 15:50.

Puteţi urmări imagini live de sus pe www.sinaiago.ro

Tichete online (cu ridicarea cartelelor de la ticketbox-ul aflat la Cota 1000 - staţia de plecare, zonă casierii) puteţi achiziţiona de aici: https://gondolasinaia.axess.shop

Vă recomandăm şi:

Când se va deschide pârtia de schi de pe Rarău. Administratorii acesteia sunt optimişti

Ministerul de Interne: În a doua zi de Crăciun au fost sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de anul trecut

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite