Amenzi în cazul scandalului de pe pârtia din Buşteni. Cât i-a costat pe turiştii recalcitranţi paharul cu vin aruncat în ambulanţă

0
0
Turist amendat pentru că a aruncat cu paharul în autospeciala Serviciului de Ambulanţă FOTO/captură video Facebook/Ciprian Andrei
Turist amendat pentru că a aruncat cu paharul în autospeciala Serviciului de Ambulanţă FOTO/captură video Facebook/Ciprian Andrei

Turistul care a aruncat cu un pahar cu vin în autospeciala Serviciului de Ambulanţă care a intervenit sâmbătă la o urgenţă pe pârtia din Buşteni a fost amendat de către jandarmii montani.

 Şi soţia bărbatului a fost sancţionată de poliţişti pentru că a apelat în mod nejustificat numărul unic de urgenţă.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 16 ianuarie, la baza pârtiei Kalinderu din Buşteni. La ora 16.20, Serviciul de Ambulanţă Prahova a fost solicitat să intervină pentru a acorda primul ajutor unei femei în vârstă de 40 de ani care suferise un traumatism craniocerebral pe pârtia din Buşteni.

 La plecare, şoferul ambulanţei a pornit semnalele acustice pentru a-şi face loc prin mulţimea de turişti. Semnalul acustic era justificat pentru că victima se afla în ambulanţă şi urma să fie transportată la cel mai apropiat spital.

 Unul dintre turişti a fost deranjat de faptul că zgomotul puternic făcut de autospecială i-a speriat copilul şi a aruncat cu un obicet (se pare că un pahar din plastic) în ambulanţă. Bărbatul i-a reproşat şoferului că i-a speriat copilul pronind ”goarna”.

Incidentul a degenerat. Un salvamontist a încercat să-i explice bărbatului care a aruncat cu paharul în ambulanţă că gestul său nu a fost justificat, atâta vreme cât echipajul de medici intervenise la o urgenţă, iar în maşină se afla o persoană rănită. Turistul a continuat să fie recalcitrant, motiv pentru care salvamontistul a chemat la faţa locului jandarmii montani, care l-au amendat pentru injurii. Valoarea amenzii a fost de 200 de lei.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. În timp ce jandarmii completau procesul verbal, soţia turistului a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiei pe motiv că se simte intimidată de prezenţa oamenilor în uniformă. La faţa locului a sosit şi un echipaj de poliţie care a sancţionat femeia pentru apelare în mod nejustificat a numărului unic de urgenţă. De data aceasta valoarea amenzii a fost de 2000 de lei.

Cei doi turişti sunt din judeţul Ilfov. Potrivit unor sure, bărbatul şi-a cerut scuze şi a recunoscut că a exagerat.

Vă recomandăm şi: 

Scandalagiii de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti au băgat o ambulanţă în service. Director SAJ: Facem plângere

O femeie de 66 de ani din Prahova a murit cu zile, după ce a fost plimbată cu ambulanţa între patru spitale

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri