Un primar PSD a convocat consilierii locali în şedinţă, la aceeaşi oră, în două locuri diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primar PSD din 1996 în comuna argeşeană Bascov, Gheorghe Stancu a convocat consilierii locali în şedinţă în două locuri diferite. În ultimii ani, primarul a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv unul de şantaj sexual.

Primar al comunei argeşene Bascov din 1996 şi reales la sfârşitul lunii septembrie, Gheorghe Stancu (PSD) a comis o gafă neobişnuită, convocând printr-o adresă scrisă consilierii locali în şedinţă la aceeaşi oră (16 noiembrie, ora 14,00) în două locuri diferite, sala de consiliu din incinta Primăriei, respectiv Casa de Cultură Bascov.

Gafa a fost sesizată de către consilierul local USR Eugen Popescu, acesta atrăgându-i atenţia primarului printr-o postare pe Facebook. Iată ce a scris Eugen Popescu:  

Domnule primar Gheorghe Stancu,

Va rog să respectaţi Consiliul Local Bascov.

Dispoziţia emisă şi transmisă astăzi consilierilor locali cu nr.215/09.11.2020 are greşeli imputabile dvs. şi felului în care aţi făcut administraţie de aproape trei decenii.

Aţi invitat consilierii locali în aceeaşi zi la aceeaşi ora în două locuri diferite:

1- Sala de consiliu din incinta primăriei Bascov în data de 16.11.2020 ora 14:00

2- Casă de Cultură Bascov în data de 16.11.2020 ora 14:00

Analizând documentaţia transmisă consilierilor lipsesc materialele de şedinţa care ar fi trebuit să facă parte integrală din dispoziţie.

A venit timpul să înţelegeţi  că vom aduce transparenţă totală în administrarea comunei”.

Angajaţii Primăriei, buni de plată 80.000 de lei după ce au trimis mii de SMS-uri la un concurs

În ultimii ani, primarul Gheorghe Stancu a fost implicat în mai multe scandaluri notorii ce au făcut ocolul ţării. În martie 2018, Primăria comunei argeşene Bascov a trebuit să achite facturi telefonice de peste 80.000 de lei după ce angajaţii au trimis SMS-uri de pe telefoanele de serviciu pentru a susţine un ansamblu folcloric la o competiţie organizată în emisiunea „La Măruţă“ de la Pro TV. Iar premiul obţinut de către ansamblul folcloric-aproximativ 3.200 euro a fost cu mult mai mic decât contravaloarea SMS-urilor trimise.

„Eu le-am sugerat angajaţilor să dea mesaje ca să susţină ansamblul, mai mult în semifinale şi finală. N-am obligat pe nimeni. Plătim diferenţa noi, ne-o însuşim. Este o greşeală, vom plăti cu toţii. E o greşeală pe care o regret toată viaţa”, declara acum doi ani şi jumătate, pentru Adevărul, Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.

Filmat în timpul unei partide de amor de o tânără de la care a cumpărat coşuri de gunoi

În perioada mai-septembrie 2016, primarul de la Bascov a avut mai multe partide amoroase cu o tânără din Vâlcea. Iar în august 2016, Primăria Bascov a cumpărat de la firma reprezentată de tânără bănci, stâlpi de iluminat şi coşuri de gunoi în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Primarul Gheorghe Stancu a fost înregistrat cu camera ascunsă în timpul ultimei partide de amor, la o pensiune din Bascov, cu tânăra cu care se vedea de patru luni. 

Ulterior, primarul a fost şantajat de doi membri ai unui clan de romi din Vâlcea, care i-au cerut iniţial 50.000 de euro, apoi au scăzut suma la 30.000 de euro, ameninţând că vor trimite filmarea la Kanal D, la familia primarului şi la Prefectura Argeş. Şantajul a căzut după ce primarul i-a înregistrat pe şantajişti, iar poliţia a organizat un flagrant, cei doi fiind ulterior condamnaţi pentru şantaj.

Vă recomandăm şi:

Agresoarea Cristinei Joia a fost arestată. Femeia a recunoscut că a minţit în declaraţiile iniţiale

Fost traficant de minore ajuns consilier judeţean. De la plasator de prostituate, la comisia de protecţie copii şi învăţământ