Trei persoane au suferit arsuri după explozia unei instalații pentru producerea uleiului de lavandă

0
Publicat:

Trei persoane au suferit arsuri în urma unei explozii la o instalație de producţie a uleiului de lavandă. Incidentul grav a avut loc marți după-amiază, în județul Argeș, mai multe echipaje fiind mobilizate pentru preluarea răniților.

Trei persoane ar fi fost rănite în explozia instalației FOTO Arhivă Adevărul

Conform reporter24.ro, explozia s-ar fi produs în localitatea Hărşeşti. De la ISU Argeș au fost trimise la fața locului trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD de prim-ajutor calificat și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș.

Autoritățile au fost alertate marți, prin apel la 112,  despre o posibilă explozie la o instalație de producție a uleiului de lavandă.

Explozie la un magazin din Mizil

O explozie neurmată de incendiu s-a produs pe 10 iunie 2023, la un magazin din oraşul Mizil, o femeie suferind arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 45% din suprafaţa corporală, informează ISU Prahova. Potrivit sursei citate, victima are în jur de 37 de ani.

„Evenimentul nefericit s-a produs pe fondul unei acumulări de gaze nesesizate de victima care, la deschiderea magazinului, a aprins o candelă”, precizează ISU.

În urma deflagraţiei, femeia a suferit arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 45% din suprafaţa corporală.  La locul indicat s-au deplasat un echipaj SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Ulterior, victima a fost preluată de ambulanţa de terapie intensivă mobilă şi transportată la UPU Ploieşti.  

Deflagrație într-un apartament din Capitală

Pe 5 iunie 2023, o explozie s-a produs într-un bloc din Capitală. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, însă din interior a fost scos un bărbat de 84 de ani, care era prins sub o placă de beton, în stare de inconștiență.  Conform ISU B-IF, victima prezintă arsuri, a fost intubată și transportată la spitalul Bagdasar Arseni. Explozia a avut loc la etajul 2 al unui bloc de pe strada Răcari.