FOTO VIDEO Cinci familii  din comuna Budeasa au fost sinistrate din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gospodaria si casa care au fost inundate                          Foto Laurenţiu Ionescu

Inundaţiile produse în comuna Budeasa au sinistrat efectiv cinci familii. Oamenii nu au putut ieşi din case aproximativ 48 de ore. În tot acest timp au mâncat ce mai aveau prin casă.

Casele familiilor aflate în această situaţie sunt situate la doar câţiva metri de un pârâu care traversează satul Budeasa Mica. Din cauza ploilor, apa a depăşit digul de protecţie şi gospodăriile au fost inundate, iar în două case apa măsura peste jumătate de metru. ”Am fost izolaţi, aici. Nu am avut cum să ieşim din casă. A venit apa mare rău. Vă daţi seama, dacă a ieşit din gârlă şi a ajuns în casele noastre. Am mâncat ce am avut prin casă. Mai rău a fost cu apa pentru că cea de la fântână e plină de mâl, nu e bună de băut. Dar am băut ce mai aveam în bidoane şi am trecut şi de această situaţie.”, ne-a spus domnul Şerban, unul dintre proprietarii caselor sinistrate. Situaţia vecinului său a fost şi mai dificilă pentru că, din cauza faptului că are construită casa mai aproape de pârâu, ploile au măturat tot ce le-a stat în cale. ”Apa în casă îmi ajungea mai sus de genunchi. Ne-a distrus tot. S-a umflat parchetul, mobile e îmbibată în apă. Bine că am avut ce mânca şi nu am fost nevoiţi să facem foamea. Am avut rămas de la paşte şi suc, şi apă. Dar a fost urât. Ne-am făcut griji, ne gândeam că nu se mai retrage apa.”, a declarat un alt localnic.

De vineri, situaţia s-a schimbat la Budeasa Mică. Apele s-au retras, motiv pentru care primarul comunei, Ion Ştefan, a putut începe lucrările pe labia pârâului pentru a întări digul de protecţie. Astfel, cu un buldoexcavator, a adâncit pârâul,  iar din pământul scos a format pereţi pe marginea acestuia. ”Situaţia a fost dificilă, dar acum se va ameliora totul. Trebuie găsită o soluţie. Vedem ce se poate face, pentru că, dacă mai vine apa mare, pârâul acoperă din nou drumul şi oamenii nu mai au pe unde trece. Poate vom construe un nou pod, vedem.”, a spus edilul comunei Budeasa.