FOTO Localnicii din Răcari au ridicat saci de nisip în curţile care se află în calea viituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii din Răcari şi-au luat toate măsurile pentru a evita un dezastru
Oamenii din Răcari şi-au luat toate măsurile pentru a evita un dezastru

Oamenii din comuna doljeană Răcari au declarat că au făcut tot posibilul pentru evita un posibil dezastru. Localnicii susţin că în 2005 şi 2007, apele au intrat în gospodării şi au omorât sute de animale.

În Dolj aproximativ  200 de hectare de teren şi 7 hectare de pădure au fost inundate. Autorităţile au declarat că sunt pregătite să intervină în orice moment. Meteorologii menţin codul portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din sudul ţarii până sâmbătă seara.

„Nu am dormit absolut deloc“

Oamenii din comuna doljeană Răcari au rdicat saci de nisip în curţile unde există pericolul să intre apa. „De trei zile nu am dormit absolut deloc. Ne-am pregătit pentru ce este mai rău. Suntem vai de capul nostru. De fiecare dată când plouă suntem inundaţi. Am ajuns la capătul răbdării“, a povestit Ioana Stoica. 

Există un cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui (judetul Dolj), pe Jiu şi pe afluenţii săi (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olteţ şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite