Lacul Cinciş, sufocat de gunoaie. Cum arată locurile de popas ale „litoralului Hunedoarei” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un frigider şi o maşină de spălat, aruncate pe malul Lacului Cinciş. ADEVĂRUL.

Tone de gunoaie menajere şi deşeuri voluminoase aruncate de localnici s-au strâns în zona parcărilor de pe malul Lacului Cinciş.

Frigidere stricate, maşini de spălat, televizoare, saltele vechi, cauciucuri de maşină, butoaie cu uleiuri se amestecă printre covoarele de gunoaie menajare care împânzesc locurile de popas din jurul lacului Cinciş.

VIDEO - LOC DE POPAS DE PE MALUL LACULUI

VIDEO CU LOCUL DE POPAS DE LA BISERICA INUNDATĂ

GALERIE FOTO CU PARCAREA

„Litoralul hunedorenilor” a devenit o uriaşă rampă de gunoi a localnicilor, iar cele mai multe deşeuri pot fi văzute în râpele din vecinătatea parcărilor de pe mal.

Ce au lăsat în urmă oaspeţii unuia dintre cele mai admirate monumente, aflat pe malul Lacului Cinciş VIDEO

Lacul Cinciş, învăluit în gheaţă. Uriaşul patinoar din Hunedoara creat de forţele naturii VIDEO

Viaţa în mijlocul sălbăticiei. Cum trăiesc singurii locuitori ai satelor fantomă din pădurile Lacului Cinciş VIDEO

Pe marginea şoselei Hunedoara – Ghelari, în apropiere de barajul lacului de acumulare, un loc de popas din care turiştii pot admira zona din amonte a lacului de acumulare a devenit un întins depozit de gunoaie. Un frigider şi o maşină de spălat stricate se numără printre aparatele electrocasnice aruncate din parcare, în pădurea de pe malul apei.


Locul de popas de pe Drumul Judeţean Hunedoara - Ghelari. ADEVĂRUL

„Au fost descărcate acolo recent, cel mai probabil pe timpul nopţii. Din păcate au ajuns într-un loc abrupt din care oamenilor le-ar fi foarte greu să le mai scoată”, spune un localnic din satul învecinat Plosca. Chiar şi o pisică a fost adusă în locul de parcare plin de gunoaie şi se hrăneşte din resturile aruncate de turişti.


O pisică se hrăneşte din resturile aruncate de turişti. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Înspre izvoarele lacului, locul de parcare din zona bisericii romano-catolice ruinate, aflat pe drumul judeţean Hunedoara – Topliţa, oferă oaspeţilor săi o privelişte la fel de tristă. Mai mulţi saci de sticle goale de bere, cauciucuri şi baterii de maşină uzate, dar şi butoaie de ulei folosite de obicei pentru alimentarea utilajelor grele se înşiră pe cărarea care coboară pe malul lacului. Ţărmul Lacului Cinciş este la fel poluat, la fel şi alte locuri de popas de pe marginea şoselei care înconjoară apele.


Lacul Cinciş. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Cei care sunt prinşi în flagrant aruncând gunoaiele în locuri neamenajate riscă amenzi de până la 3.000 de lei, de la autorităţile de mediu, însă acest lucru se întâmplă extrem de rar.


Locul de popas din zona bisericii. ADEVĂRUL

Vă recomandăm să citiţi şi

Lacul Cinciş, şase decenii de la înfiinţare. Cum arată acum „litoralul Hunedoarei”, clădit pe ruinele a cinci sate | VIDEO

Blestemul bisericii scufundate în Lacul Cinciş. „Vara, din cauza secetei, turla ei rămânea deasupra apei”

Misterul neelucidat de pe fundul Lacului Cinciş. Aici s-ar fi aflat mormântul mamei lui Ioan de Hunedoara