Culmea naivităţii: hunedorence înşelate în cinci minute de convorbiri la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii care înşeală victimele la telefon sunt dificil de identificat. D.G.

Două hunedorence au căzut victime propriei lor naivităţi. Una dintre femei a trimis unui necunoscut 9.000 de lei, după ce acesta a înşelat-o spunându-i că fiica ei a provocat un accident rutier, iar cealaltă hunedoreancă a depus 1.000 de lei în contul unui escroc, care a minţit-o că a câştigat un premiu de 10.000 de euro.

O femeie din Petroşani a fost la un pas să îşi piardă toate economiile, după ce a răspuns apelului unui necunoscut care s-a recomandat drept avocat al fiicei sale. Bărbatul a anunţat-o pe aceasta că fiica ei, aflată în Spania, a provocat un accident rutier, în urma căruia un copil a murit.

Pentru a o ajuta pe fiica ei să scape de acuzaţii, cel care s-a recomandat la telefon drept „avocatul” acesteia i-a cerut hunedorencei 3.000 de euro. Femeia a crezut povestea inventată de escroc şi a scos 9.000 de lei din conturile sale, bani pe care i-a depus într-un cont indicat de aşa-zisul avocat.

Abia după ce a trimis banii în contul care i-a fost dictat la telefon, hunedoreanca şi-a sunat fiica, în Spania. Aceasta i-a explicat că nu a produs accidentul rutier şi că a fost înşelată. „Din fericire, poliţiştii au reuşit blocarea contului în care au fost viraţi banii, astfel încât prejudiciul a fost recuperat integral”, a adăugat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Un premiu inventat

O altă femeie din Petroşani a pierdut 1.000 de lei, în aceeaşi zi, după ce a fost înştiinţată telefonic că ar câştigat 10.000 de euro, în urma unui concurs. Hunedoreanca a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat drept reprezentantul unei companii de telefonie şi a anunţat-o pe vârstnică despre faptul că în urma unei trageri la sorţ, numărul ei de telefon a fost desemnat drept câştigător al premiului, însă va trebui să plătească 1.000 de lei penru a intra în posesia ei. Femeia, în vârstă de 68 de ani, şi-a dat seama că a fost înşelată, abia după ce a virat suma în contul indicat de necunoscut.

Cazurile de înşelătorie în care victimele cad pradă unor aşa-zişi avocaţi s-au înmulţit în ultimele două luni în judeţul Hunedoara.

Vă mai recomandăm:

Cazul Lucian Hoară: cinci ani de închisoare pentru crima care a oripilat Hunedoara. Ucigaşul emo nu a regretat moartea iubitei sale în vârstă de 15 ani

Baronul Văii Jiului a fost reţinut pentru cămătărie: fost bişniţar, Alin Simota a ajuns miliardar din afaceri cu statul