Secţie nouă pentru bolnavii COVID-19 la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Va avea 105 paturi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul Judeţean din Galaţi, cea mai mare unitate medicală din sud-estul Moldovei, va fi înfiinţată o secţie nouă pentru bolnavii de Covid. Este vorba un etaj întreg al clădirii, care va avea 105 paturi. Noua secţie a primit avizele necesare de la DSP Galaţi şi va fi deschisă începând de miercuri.

Pe fondul creşterii  alarmante a pacienţilor de COVID-19 în Galaţi, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a decis ca un etaj să fie transformat în secţie pentru bolnavii de coronavirus. Prin urmare, secţiile care funcţionau la etajul 1 au fost mutate la alte etaje şi s-a înfiinţat o nouă linie de gardă.

„Având în vedere creşterea tot mai mare a numărului de cazuri care se prezintă la unitatea noastră, majoritatea pacienţilor nemaiputând fi transferaţi la spitalele suport din cauza lipsei de locuri, conducerea Spitalului Judeţean a decis transformarea etajului 1  în secţie destinată internării pacienţilor confirmaţi. Secţiile care funcţionau la etajul 1 au fost mutate la alte niveluri, după cum urmează: Secţia Chirurgie Generală III a fost mutată la etajul IV în cadrul Secţiei Chirurgie 1. Secţia Chirurgie Toracică a fost mutată la etajul V , în cadrul Secţiei Ortopedie şi Traumatologie  Secţia Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a fost mutată la etajul VI în cadrul Secţiei ORL”, a anunţat conducerea Spitalului Judeţean din Galaţi.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost raportate 125 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. De la debutul pandemiei, 14.525 de persoane au fost confirmate pozitiv. 372 de gălăţeni au decedat din cauza virusului. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un nou aparat PCR pentru depistarea COVID-19 a ajuns la Spitalul de Copii Galaţi. Capacitatea de testare, dublă

Noi dotări pentru Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Au fost achiziţionate electrocardiografe de ultimă generaţie