Primarul Misăilă, despre întârzierea reabilitării străzii Unirea Principatelor: "Proiectarea a fost făcută din birou"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Unirea Principatelor

Edilul şef al municipiului Focşani spune că din această cauză s-a ajuns la întârzierea lucrării executate de firma iubitei deputatului PSD Victor Roman.

Întârzierea dării în exploatare a străzii Unirea Principatelor din Focşani este pusă de primarul Cristi Misăilă pe seama unei greşeli de proiectare.

Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că proiectul a fost făcut din birou, astfel că termenul iniţial, de 10 august , şi cel final, de 30 septembrie, nu a putut fi respectat de către constructor.

"Acolo trebuia făcut un studiu geologic, să se vadă care este situaţia structurii solului. Când s-a făcut decopertarea asfaltului s-a văzut că structura betonului a cedat. Constructorul, pe bună dreptate, a spus că nu poate turna asfalt peste betonul respectiv, pentru că s-ar strica foarte repede strada. S-a făcut rebalastare, s-a turnat beton şi apoi urmează asfaltarea. Din cauza asta s-a întârziat", a precizat primarul Cristi Misăilă.

Lucrările sunt executate de firma Sorirex din Adjud, apropiată de deputatul PSD Victor Roman, care a obţinut un contract de 2,4 milioane de lei pentru reabilitare. Nu se cunoaşte deocamdată dacă vor exista suplimentări de sume, având în vedere, explicaţia primarului legată de greşeala de proiectare.