Top 6 minuni făcute în organism de spanac. Planta lui Popeye Marinarul conţine o substanţă numită spinacină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ne recomandă să nu treacă o zi fără să consumăm spanac în perioada primăverii. Planta este bogată în vitamina A, C, germeni şi enzime.

Medicii nutriţionişti susţin că este indicat să introducem spanacul în regimul nostru de viaţă. Este considerat cel mai bun pentru curăţarea şi regenerarea tractului intestinal.

„Spanacul conţine vitamina A, C, B1, B2, lipide, glucide, fier, dar şi o substanţă numită spinacină. Este bine de ştiut că toate plantele de primăvară fluidifică sângele şi contribuie la protecţia cardiovasculară. O salată de spanac conţine 160 de calorii şi 0,5 grăsimi, fără colesterol, dar şi 4 grame de fibre şi proteine. Nu este recomandată fierberea frunzelor de spanac, proprietăţile păstrându-se doar în stare crudă“, a precizat medicul nutriţionist Adrian Dinu.

Beneficiile consumului de spanac:

- Spanacul protejează mucoasa stomacului, iar astfel scade posibilitatea apariţiei ulcerului.

- Spanacul conţine acid folic şi previne apariţia bolii Alzheimer. Are în compoziţie potasiu, care păstrează sănătatea creierului.

- Conţinutul bogat în potasiu reglează şi tensiunea arterială. Acidul folic din spanac contribuie şi la reducerea hipertensiuni arteriale.

- Spanacul este indicat persoanelor care au probleme cu artita şi guta. Ajută întotdeauna la reducerea inflamaţiei din organism.

- Spanacul conţine vitamina K şi ajută la întărirea oaselor. 

- Spanacul reduce inflamaţia în sistemul digestiv .      

Nutriţioniştii au mai precizat că spanacul este unul dintre cele mai ieftine alimente, dar extrem de hrănitoare. „Spanacul este indicat şi gravidelor şi contribuie la o bună dezvoltare a fătului. Se mai foloseşte în curele de primăvară şi curăţă organismul de toxine. Poate fi folosit şi pentru combaterea constipaţiei. Este indicat şi pentru ameliorarea unor afecţiuni ale pielii: acnee, arsuri, eczeme“, a mai spus medicul nutriţionist Adrian Dinu.

Spanacul nu trebuie consumat dacă în momentul preparării îşi schimă culoarea din verde în galben. Poate deveni dăunător într-o astfel de situaţie.

Mai citeşte şi

Lasagna cu spanac şi somon afumat

Spanacul, leguma minune care previne demenţa. Patru metode simple în care poate fi preparat rapid

Mai multe pentru tine:
„Repertoriul movilelor de pământ din județul Timiș” - o parte uitată a istoriei Banatului
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Locul magic pe care puțini turiști au șansa să-l viziteze. Ce spun doi români care au ajuns aici: „De departe, locul nostru preferat”
ONU acuză Rusia de crime de război: „Atacurile au răspândit teroarea în rândul populației”
Ucraina își extinde aria atacurilor asupra Rusiei: Zelenski anunță noi măsuri și contracte de înarmare pe termen lung
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
Cu ce trebuie să dai pe perdele, ca să miroasă ca în camerele de lux ale hotelurilor de 7 stele. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune