Mama şi bunicul Luizei au plecat la Bucureşti pentru recoltarea noilor probe biologice. Monica Melencu: „Sper să aflăm adevarul! Luiza este vie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama şi bunicul fetei din Dioşti despre care Gheorghe Dincă spune că ar fi fost prima sa vicimă au plecat, luni-dimineaţă, 30 septembrie 2019, spre Bucureşti, unde femeia a fost de acord să i se recolteze noi probe biologice.

Cei doi au fost luaţi de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane cu o maşina a instituţiei şi asta pentru că mama Luizei a spus că nu are mijloc de transport să ajungă în capitală. Monica Melencu, mama Luizei, a declarat, la plecare: “Sper să aflăm adevarul! Luiza este vie”.

Pentru a o însoţi în capitală, bunicul fetei, Stelian Iordache, internat în seara zilei de vineri, 27 sptembrie 2019, la clinica de cardiologie a Spitalul Judeţean din Craiova, a fost externat duminică la cerere. „Am emoţii mari. Sper să aflăm mai multe, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat cu fata noastră”, a declarat bunicul.

Monica Melencu  şi tatăl său au cerut şi o audienţă. Vor să vorbească în această dimineaţă şi cu şeful DIICOT, Felix Bănila, pe care vor să-l roage să nu stopeze căutările, pentru că în acest moment nu sunt dovezi certe că Luiza ar fi moartă si ei sunt convinşi că trăieşte, dar nimeni nu o caută.
Monica Melencu va fi condusă la IGPR, unde va fi audiată, ulterior fiind programată prelevarea probelor.

Femeia a refuzat constant, în cursul săptămânii trecute, recoltarea de probe biologice, motivând că nu mai are încredere în anchetatori. În cele din urmă, pentru că nu s-a conformat citaţiei, Monica Melencu a fost amendată cu 5.000 lei, cuantumul maxim al amenzii, iar vineri jandarmii s-au prezentat cu un mandat de aducere, moment în care atât mamei, cât şi bunicului Luizei Melencu, li s-a făcut rău.Anchetatorii spun că au nevoie de noi probe biologice pentru compararea ADN-ului pe care speră ca specialiştii FBI să îl identifice în probele expediate spre analiză, din oasele găsite la liziera de la marginea Caracalului, la indicaţiile lui Gheorghe Dincă.