De ce e mai accentuată insomnia la femei decât la bărbaţi. Metode inedite pentru a trata boala care ne tulbură organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe femei care suferă de insomnii nu apelează la un specialist pentru a stabili şi remedia acestă problemă. Doamnele, spun medicii, consideră starea de oboseală ca făcând parte din viaţa de zi cu zi.

Specialiştii susţin că, în cazul femeilor, problemele legate de somn nu au impact doar în timpul nopţii, dar şi ziua. „Somnul este un mecanism de refacere, fără de care nu am putea trăi. Este important ca în momentul în care ne punem în pat să ne relaxăm şi să înţelegem că stresul nu ne ajută absolut deloc. În cazul femeilor, vorbim despre o afecţiune medicală - apnee de somn, care cauzează oprirea din respirat în mod repetat în momentul somnului, dar şi sforăitul. Tulburări de somn pot apărea şi în timpul sarcinii sau menopauzei. Este adevărat că majoritatea doamnelor sunt mai obosite decât bărbaţii”, a explicat medicul craiovean Iulian Buţă.

Medicii susţin că, între vârsat de 18 şi 44 de ani, femeile sunte de două ori mai obosite decât bărbaţii.
Motivele sunt mai multe:

-Este bine de ştiut că femeile sunt conştincioase la şcoală sau la locul de muncă, iar acest lucru le face să fie mult mai obosite. Din cauză că uneori sunt stresate pot avea probleme cu somnul. 

-Adaptarea la ritmul biologic intern al bărbatului, dar şi dormitul împreună poate cuaza tulburări de somn.

-Venirea pe lume a copiilor care sunt dependeţi de mamă poate declanşa insomnii.

-Femeile sunt mai predispuse la depresii, iar astfel au de patru ori mai multe probleme cu somnul decât bărbaţii.

-De cele mai multe ori femeile încearcă să facă pe plac tuturor, iar acest lucru le oboseşte. Vor să ţină legătură cu toată lumea şi îşi scarifică din timpul pe care ar putea să îl petreacă dormind.

Medicii au mai declarat că în cazul în care trezitul pet imp d enoapte este tot mai des, atunci este important să facem o analizaă a stilului de viaţă.

„Femeile sunt afectate de tot ceea ce fac în timpul zilei, iar acest lucru le poate crea problem cu somnul. Unele dintre ele obişnuiesc să să trezească noaptea şi să se gândească la lucrurile pe care trebuie să le facă a doua zi. De vină pentru tulburările de somn poate fi şi alimentaţia nesănătoasă sau problemele cardiace”, a mai precizat medicul Iulian Buţă.

Cum se pot relaxa femeile, pentru a avea un somn odihnitor:

-Este important să consumaţi 2 litri de lichide. Având o hidratare bună a organismului, veţi putea trece mai uşor peste tulburările de somn.

-În weekend trebui să îl lăsaţi pe partenerul deviaţă să pregătească micul dejun şi să hrănească copilul, iar astfel veţi reuşi să vă odihniţi mai mult.

Vă mai recomandăm:

Poziţii greşite de somn

Peste nouă ore de somn, bombă cu ceas pentru organism

Tulburările de somn, tot mai întâlnite în rândul şoferilor. Medic: „Aceste probleme multiplică riscul de accidente rutiere de până la şapte ori”