Fără rival: Emil Boc câştigă un nou mandat în fruntea Primăriei Cluj-Napoca. E al cincilea consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc s-a impus din nou fără emoţii şi va conduce Clujul şi în următorii 4 ani

Fostul premier a reuşit să câştige pentru a cincea oară alegerile pentru fotoliul de primar al Clujului. Nici de această dată nu a avut emoţii serioase.

Emil Boc a câştigat primul său mandat în 2004. Au urmat alte trei victorii, în 2008, 2012 şi 2016, iar sâmbătă, 27 septembrie, un nou succes. 

Potrivit primului exit poll realizat de institutele de sondare Curs Avangarde, Emil Boc a strâns 51.52% din voturi. Următorul clasat a fost reprezentantul USR Plus, Emanuel Ungureanu, pentru care au votat 38.64% dintre clujeni. Este vorba despre rezultate parţiale.

Surse din cadrul PNL Cluj susţin că victoria lui Emil Boc este în realitate mult mai clară şi că fostul premier ar avea între 65 şi 70% din voturi. De notat că în 2016, Boc a fost preferat de nu mai puţin de 65% dintre cei care s-au prezentat atunci la urne.

„Am votat cu acea echipă care are viziunea şi proiectele necesare să menţină Clujul pe primul loc, să aducă investiţii şi locuri de muncă bine plătiti, am votat cu acea echipă capabilă să unească şi nu să dezbine, care menţine Clujul în Liga Campionilor în materie de inovare, care modernizează Clujul în toate domeniile prin creşterea calităţii vieţii prin educaţie, sănătate, infrastructură. Acest oraş este puternic datorită oamenilor lui şi am vitat cu acea echipe care ştie să pună în valoare oamenii şi resursele”, a declarat Emil Boc la ieşire de la secţia vot.

Deşi pe hârtie a avut mai mulţi rivali, niciunul nu i-a pus probleme serioase. Boc s-a duelat de la distanţă cu Emanuel-Dumitru Ungureanu (USR-PLUS), Valentin Cuibus (PSD), Avram Fiţiu (PMP), Botond Csoma (UDMR), Paul-Eugen Siserman (ALDE), Dan-Cristian Codrean (Pro România), Simona-Teodora Roşca-Neacşu (AUR), Sorin-Valeriu Naş (Forţa Naţională), Daniela Gîfu (PRM), Radu-Călin Lupaş (PRR), Adela-Dorina Mîrza (Alternativa Dreaptă), Bogdan Gârbovan (Partidul Verde) şi Petru Mândru (PRN).

Vă mai recomandăm şi

 

Tentativă de fraudă în Cluj. „Toate buletinele de vot erau ştampilate pe numele primarului PNL”

 

Dosar penal întocmit la o secţie de vot din Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat