Tentativă de fraudă în Cluj. „Toate buletinele de vot erau ştampilate pe numele primarului PNL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din localitatea clujeană Valea Drăganului a fost surprins în timp ce introducea mai multe buletine de vot în urnă. Toate buletinele erau ştampilate pe numele candidatului PNL.

Reprezentantul USR din secţia de votare din satul Valea Drăganului, comuna Poieni (judeţul Cluj) a observat că un bărbat a primit patru buletine de vot pentru a le introduce în aceeaşi urnă. Cazul a ajuns la Poliţia oraşului Huedin, notează evz.ro. Acum, bărbatul prins cu mai mjulte buletine de vot va trebui să dea explicaţii pentru gestul său.

„Toate buletinele de vot erau ştampilate pe primarul PNL al comunei Poieni sau pe reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, pentru Consiliul Local Poieni sau Consiliul Judeţean Cluj. Membrii comisiei de votare au încercat să susţină că erau lipite trei buletine de vot, dar nu au putut explica cum de toate trei erau ştampilate”, au transmis surse din cadrul Poliţiei Huedin, din cadrul IPJ Cluj, notează sursa citată.

Potrivit legii, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. 

Vă mai recomandăm şi

Alegeri locale Cluj 2020, prezenţă la vot ora 17.00: 31,43%, mai mică decât la nivel naţional

Dosar penal întocmit la o secţie de vot din Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite