Clubul clujean Diesel, suspectat de evaziune fiscală şi de spălare de bani. Garda Financiară s-a legat de bacşişurile ospătarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul Diesel Club a vorbit despre controalele realizate de Garda Financiară- FOTO: Adevărul

Garda Financiară a găsit, în urma unui control la club, suma de 1.200 de lei în plus faţă de ceea ce era marcat în casă. Clubul a fost amedat cu 8.000 de lei şi s-a luat măsura suspendării activităţii pentru trei luni. Proprietarul localului, Mircea Buteanu, a explicat că banii proveneau din ciubucuri şi că a contestat sancţiunile, motiv pentru care Diesel nu va fi închis nici măcar o zi.

Controlul a avut loc în urmă cu 3 săptămâni, într-o noapte de sâmbătă, după ora 3.00. „Au găsit în buzunarele ospătarilor 1.200 de lei, sumă care era în plus faţă de ceea ce era marcat în casa de marcat. Precizez că banii nu au fost găsiţi în casa de marcat şi că nu a rezultat în urma controlulul faptul că s-au vândut produse nermarcate”, a precizat Buteanu. 


Clubul nu se închide


Conform Legii, dacă se găseşte o sumă care nu este marcată în casă, Garda Financiară trebuie să confişte banii, să aplice o amendă de 8.000 de lei şi să suspende activitatea localului pentru 3 luni. Acest lucru s-a întâmplat şi la Diesel. „Cei de la Gardă erau obligaţi de Lege să ia aceste măsuri. Ei şi-a făcut datoria, fără excese,problema este că Legea este proastă. Aceşti bani, 1.200 de lei, pe care clienţii i-au lăsat ca răsplată pentru serviciile lor, au fost confiscaţi pentru că nu există nicio lege care să reglementeze ciubucul în România“, a explicat Buteanu. El  a mai spus că localul nu se va închide, întrucât a contestat sancţiunile, caz în care situaţia va fi analizată de instanţa de judecată. 


Diesel ar fi încălcat Legea împotriva spălarii banilor


În urma controlului, angajaţii Gărzii financiare au descoperit că în actele cotnabile ale firmei care administrează clubul nu au fost trecută o finanţare făcută de patronul Mircea Buteanu în contul firmei. „Eu ca patron am dreptul să finanţez firma şi am făcut o astfel de finanţare, iar contabila nu a evidenţiat-o aşa cum cere Legea. Astfel, orice finanţare care depăşeşte suma de 10.000 de euro pe care o face patronul trebuie evidenţiată în actele contabile. Nu ştiu de ce nu a evidenţiat-o contabila mea. Banii sunt trecuţi în actele contabile, dar nu sunt evidenţiaţi aşa cum cere Legea împotriva spălării banilor”, a explicat Buteanu. Garda Financiară au amendat firma cu 10.000 de lei pentru această scăpare, sancţiune care a fost la rândul ei contestată în instanţă.   

Citeşte şi 

Două cluburi din Cluj, în Top 100 Cluburi din lumea. Midi şi Obsession îşi „păstrează“ locurile de anul trecut în clasament

Evazioniştii la control: Garda Financiară a luat la puricat 19 firme care spală bani