Alegeri prezidenţiale 2014. Liderul politic al romilor din Ardeal: „Nu noi suntem cerşetorii, ci cei care vin să ne ceară voturile, pe vorbe, pe mangleală!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri prezidenţiale 2014. Romii sunt nemulţumiţi de programele electorale ale prezidenţiabililor deoarece ei nu sunt amintiţi, nici în treacăt, în acestea.

Alegeri prezidenţiale 2014. Mai multe organizaţii ale romilor - Fundaţia Roma, Asociaţia romilor din Ardeal, Asociaţia Gaborilor romii, Asociaţia interetnică a romilor, Gipsy media -  le reproşează, într-un comunicat, candidaţilor la alegerile prezidenţiale 2014 că au „uitat“ de romi şi că nu vin cu soluţii de rezolvare a problemelor cu care se confruntă comunităţile lor.

„Cred că de această data s-au schimbat rolurile. Nu mai sunt romii cerşetori, ci candidaţii sunt cei care vin să ne ceară voturile, doar pe vorbe, pe mangleală! Aşteptăm de la candidaţii prezidenţiabili să ne prezinte un program de incluziune socială solidă privind situaţia romilor, o strategie naţională la nivel de ministere pe toate domeniile legată de îmbunătăţirea situaţiei romilor din România. Dacă nu se prezintă o asfel de strategie, nu vedem o prezentare la vot a romilor deoarece nu suntem motivaţi de către candidaţii la funcţia de preşedinte al României!“, este de părere coordonatorul din Transilvania al Partidei Romilor, Aurel Pascu.

Mai puteţi citi:

De Ziua Internaţională a Romilor, la Cluj s-a lansat Romanian Gipsy Reality. Prima televiziune online a romilor

Şeful Partidei Romilor din Ardeal îi cere lui Victor Ponta înfiinţarea unui minister al romilor
 

Mai multe pentru tine:
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani