CFR a trimis Primăriei Buzău oferta de vânzare a pasajului din gară VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul necesită reablitare urgentă

Compania naţională CFR a făcut municipiului Buzău o ofertă pentru cedarea contra-cost a pasajului subteran de la Gara Buzău. Primăria va executa lucrările la structura de rezistenţă pe cheltuială proprie după ce va avea pasajul în administrare.

Pentru achiziţionarea pasajului de către Primăria Buzău, oferta făcută de CFR este de 437.000 euro şi 30.000 de euro pentru pasarela pietonală din Cartierul Poştă. 

După terminarea negocierilor, proiectul de hotărâre privind achiziţionarea pasajului subteran de la Gara Buzău va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal.

Lucrările de reabilitare şi modernizare la pasajul subteran de la Gara Buzău au fost sistate ca urmare a descoperirii unor probleme structurale. 

Primăria Buzău este dispusă să execute lucrările la structura de rezistenţă pe cheltuială proprie, dar nu o poate face atât timp cât nu are pasajul în administrare.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a pasajului pietonal subteran de la Gară au fost îngheţate încă din vara anului 2020, ca urmare a unor vicii ascunse descoperite în timpul lucrărilor.

Proiectul prevede investiţii în refacerea pereţilor şi a casei scărilor, placarea cu faianţă şi montarea unui sistem de monitorizare video. Lucrările au fost sistate, întrucât pasajul este proprietatea CFR.

Citeşte şi:

Tineri fugiţi din izolare, sancţionaţi după ce au fost găsiţi într-o parcare. O ceartă între ei a atras atenţia unor poliţişti

„Biblia“ vaccinului anti-COVID, tradusă pe înţelesul oamenilor de către preoţi