UPDATE Zahărul de milioane de euro. Decizia procurorilor DIICOT: timp de o lună, Măgureanu nu are voie să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorului PSD de Giurgiu Cezar Mircea Măgureanu, pus sub urmărire penală în urmă cu trei zile, a primit astăzi, după ce i s-au prezentat învinuirile, interdicţia de a părăsi ţara pentru o lună.

UPDATE 16.25 Senatorul PSD Cezar Măgureanu a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), unde a stat peste o oră, că nu a dat o declaraţie în faţa procurorilor şi că va reveni în acest sens "săptămâna viitoare".

Întrebat cum comentează acuzaţiile care i se aduc, precum şi arestarea ginerelui său, Măgureanu a răspuns: "Este treaba ginerelui meu ce face". Senatorul a adăugat că nu îi este teamă de nimic, pentru că el nu are nicio legătură cu acuzaţiile din dosarul de evaziune fiscală.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus pe 23 iulie 2012, începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Cezar Mircea Măgureanu, senator în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat. Astăzi, învinuitului i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea.

"Joi, raportat la materialul probator administrat în cauză până la această dată, faţă de senatorul Măgureanu s-a instituit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile", se precizează într-un comunicat DIICOT.

Senatorul PSD Cezar Măgureanu a fost pus sub acuzare într-un dosar fără precedent privind fraudarea statului român cu 40 de milioane de euro anual, începând din 2010.

În acest dosar, ginerele parlamentarului, Adrian Sorin Găzdac, a fost arestat preventiv, alături de Octavian Grecu, cu noscut în lumea interlopă drep "Butoane".

În caz, până acum, au fost arestate 39 de persoane, din cele o sută cercetate.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis astăzi arestarea preventivă a lui Octavian Grecu, zis "Butoane", ginerele senatorului Măgureanu, Sorin Găzdac, Nicole Saikaly şi alte 17 persoane anchetate în cel mai mare dosar de evaziune fiscală din ultimii ani.