Turistă străină umilită de un controlor RATBV. A fost dată jos din autobuz pentru că nu funcționa validatorul

0
Publicat:

O turistă străină a pornit din Livada Poștei spre Gara Brașov cu un autobuz. Validatorul nu funcționa, dar controlorii au dat-o jos și au pus-o să-și cumpere bilet, timp în care autobuzul a plecat.

Turistă străină umilită de un controlor RATBV FOTO Ioan Buciumar

O turistă străină care a vizitat Brașovul a avut parte de o experiență cel puțin neplăcută, dacă nu chiar mai mult, cu un controlor RATBV. După ce a vizitat orașul, turista a vrut să plece spre gară, motiv pentru care a apelat la transportul în comun.

Așa cum există informații și pe site, a aflat că își poate plăti călătoria în autobuz, astfel că a ales această metodă. Numai că validatoarele nu funcționau, astfel că turista străină nu a putut plăti. A decis să meargă, totuși, cu autobuzul, dar, înainte ca acesta să plece din Livada Poștei, a urcat și un controlor RATBV. Martor al întâmplării a fost un brașovean, manager de turism.

Îi arată domnului controlor că a încercat să plătească folosind cardul. I-am explicat și eu domnului controlor că a încercat acest lucru (pentru că nu vorbea engleză, iar turista nu știa românește), dar sistemul nu a funcționat. Controlorul nu a crezut-o și a pus-o să repete manevra de plată cu cardul la validatoarele autobuzului. Bineînțeles că sistemul nu a funcționat, iar controlorul l-a întrebat pe șofer dacă funcționează validatoarele, iar șoferul a dat din cap că nu. Decizia controlorului a fost de a da turista jos din autobuz ca să-și cumpere bilet din stația Teatrul Dramatic”, a povestit brașoveanul Rareș Popa.

Rareș Popa a spus că se aștepta ca autobuzul să rămână în stație până reușea turista să-și cumpere bilet, însă acesta a plecat, iar femeia a rămas în stație. Aceasta în condițiile în care următorul autobuz de pe aceeași linie venea abia după 27 de minute. Reprezentanții RATBV au reacționat în urma publicării întâmplării.

Internetul, vinovat pentru nefuncționarea validatoarelor

La nivelul societății a fost demarată o cercetare disciplinară internă referitoare la modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către angajații serviciului control. în ce privește nefuncționarea unor validatoare, RATBV întâmpină în ultima vreme dificultăți tehnice din cauză că nu mai beneficiază de serviciul de transmitere date 3G, acesta fiind transformat în 4G, fapt care generează apariția unor situații de nefuncționare a validatoarelor”, a explicat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV.

Reprezentantul societății de transport public spune că problema va fi remediată, însă, deocamdată, mai sunt întâmpinate dificultăți. Linia 4 este singura care face legătura între centrul orașului și Gara Brașov, iar o așteptare suplimentară de o jumătate de oră în stație poate conduce la pierderea trenului. Există și alte variante, cu schimbare de autobuz, dar acestea sunt valabile în cazul celor care cunosc orașul.

„Am fost în Elveția și aveam adresa la care trebuia să ajung. I-am arătat șoferului de autobuz adresa și l-am rugat să mă anunțe când să cobor. Mi-a spus să stau pe primul scaun. Când am ajuns în stația respectivă, șoferul a venit la mine, am coborât amândoi și mi-a arătat numele străzii scris pe un indicator. Mi-a spus că nu știe exact unde e numărul 10, dar, pentru că numărătoarea începea de acolo, nu poate fi departe. S-a asigurat că mă descurc și abia după aceea a urcat înapoi, la volan”, a povestit un brașovean.