Punct final la Târgul de Crăciun de la Brașov. De ce consideră comercianții că a fost un succes

0
Publicat:

Căldura a adus în Târgul de Crăciun din Piața Sfatului pe mulți dintre cei care și-au dorit să schieze pe pârtiile din Poiana Brașov. Comercianții spun că au avut parte de mulți clienți.

Comercianții spun că au fost mulți clienți la Târgul de Crăciun de la Brașov FOTO Ioan Buciumar

Cel mai mare târg de Crăciun din istoria Brașovului a avut parte și de cele mai ridicate temperaturi. Producătorii, meșteșugarii și comercianții care au închiriat căsuțe în Piața Sfatului spun că au avut și vânzare bună, ca urmare a căldurii: turiștii cazați în Poiana Brașov nu au putut schia, astfel că au ales să se distreze în oraș. Cei mai mulți au trecut și prin Piața Sfatului și s-au oprit și la târg, de unde au cumpărat de toate.

„Pentru noi, fiind și primul an în care participăm la acest târg, a fost frumos. Am observat că au venit foarte mulți oameni din alte județe și din străinătate și asta ne-a dat și nouă mai multă energie să muncim, pentru că aici sunt condițiile dintr-un târg de Crăciun, e mai frig și spațiul este mai micuț. Târgul a fost organizat cum trebuie și numărul vizitatorilor a fost foarte mare, în multe momente accesul a fost blocat aici din această cauză”, a spus un tânăr care a avut produse alimentare tradiționale și băuturi fierbinți.

„Târgul de anul acesta a fost un succes, deoarece și vremea a fost de partea noastră, dar și turiștii și vizitatorii locali. A fost un târg care ne-a adus foarte multă bucurie și nouă și vânzări, pentru că oamenilor le-a plăcut foarte mult Brașovul. A fost și foarte bine organizat și i-a ajutat și pe cei care doreau să cumpere ceva anume faptul că suntem grupați pe categorii”, a spus chiriașa unei căsuțe în care se vindeau obiecte artizanale.

„A fost frumos! Destul de greu, dar frumos. A mers bine și așteptăm ca și la anul să fim la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului”, a spus o femeie care a vândut plăcinte delicioase pe durata târgului.

Lume foarte multă a fost în Piața Sfatului și în noaptea dintre ani. Chiar dacă pe scena instalată aici nu a urcat nicio vedetă, brașovenii și turiștii au venit în număr mare, curioși să vadă focurile de artificii și jocurile de lumini.

Marți, 3 ianuarie, a fost ultima zi în care doritorii au mai putut cumpăra suveniruri sau produse alimentare la târgul de Crăciun. De miercuri, 4 ianuarie, căsuțele vor fi ridicate. Bradul și luminițele de pe străzile principale ale orașului vor rămâne, însă, până în 15 ianuarie.