Greu de închis: şantajistul prins în flagrant, arestat numai după ce a fost acuzat şi de proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost arestat de către o instanţă a Tribunalului Brăila. FOTO: Arhivă Nicoleta Butnaru

Judecătorii Tribunalului Brăila au admis recursul procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a bărbatului de 24 de ani, pentru şantaj şi proxenetism, după ce instanţa Judecătoriei a respins arestarea doar pentru şantaj.

Tânărul care a şantajat-o pe fata de 18 ani, după ce ar fi refuzat să plece în Belgia pentru a practica prostituţia, a ajuns în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Brăila au admis recursul procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a lui Haris M. pentru infracţiunile de şantaj şi proxenetism. După cum ne-au precizat poliţiştii, brăileanul a fost deja dus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Potrivit magistraţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în cursul lunilor octombrie şi noiembrie, tânărul "a îndemnat-o pe partea vătămată să practice prostituţia în Belgia, înlesnindu-i efectuarea acestei activităţi prin purtarea unor discuţii cu o persoană de sex masculin, pe nume «Mădălin», din Belgia, în vederea obţinerii unei locuinţe şi a identificării unui club unde urma ca partea vătămată să se prostitueze, sens în care a achiziţionat şi două bilete de avion, pe numele său şi al părţii vătămate, cu destinaţia Bruxelles-Belgia". După ce fata a refuzat să se prostitueze, precizează procurorii, Haris a constrâns-o pe fată să îi dea suma de 1.500 de euro, ameninţând-o cu fapte de violenţă (atât pe ea cât şi pe familia acesteia) şi cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru ea. Şantajistul a fost prins în flagrant în ziua de 27 noiembrie, primind suma de 1.000 de lei, ca primă tranşă din totalul de 1.500 de euro.