Bebeluş născut cu SARS-COV 2. Mama copilului era pozitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul a fost adus la Maternitatea Botoşani FOTO botosaneanul.ro

Un bebeluş abia născut a fost diagnosticat cu COVID-19, la Botoşani. Mama copilului era pozitivă la SARS COV 2 şi se afla în izolare atunci când a intrat în travaliu. Deocamdată copilul este bine.

O fetiţă de numai o zi, a fost diagnosticată cu COVID-19 spune stiri.botosani.ro. Bebeluşul s-a născut la Spitalul din Dorohoi şi a fost trimis la Maternitatea Botoşani. Mama acestuia, o tânără de 29 de ani din oraşul Darabani, situat în extremitatea nordică a judeţului, era pozitivă la SARS-COV 2 şi se afla în izolare. A intrat în travaliu şi a fost dusă de urgenţă la Dorohoi, cel mai apropiat spital din zonă. Conform protocolului în astfel de cazuri şi bebeluşul a fost testat. 

Deşi în majoritatea cazurilor testul ieşea negativ în cazul fetiţei de la Darabani acesta s-a dovedit a fi pozitiv la SARS-COV 2 iar micuţa împreună cu mama au fost mutat la Maternitatea Botoşani. Medicii speră ca bebeluşul să dezvolte anticorpii necesari. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un bebeluş de origine română din Spania a scăpat de COVID-19 după 70 de zile la ATI. Copilul a părăsit spitalul în uralele personalului medical VIDEO

Anticorpii împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 se transmit de la mamă la făt, potrivit unui studiu american