Drumarii bistriţeni au fost luaţi prin surprindere de ninsoarea anunţată încă de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi încă de ieri s-au anunţat ninsori în Bistriţa-Năsăud emiţându-se chiar o avertizare în acest sens, drumarii care se ocupă de Bistriţa-Năsăud au fost luaţi din nou prin surprindere, astfel că până la prânz în unele zone utilajele de deszăpezire nici n-au fost văzute.

La ora 10:30, multe din drumurile judeţene nu au văzut nici un gram de nisip sau sare, deşi zăpada deja s-a depus şi chiar s-a format polei în unele locuri. Utilajele au început să apară abia după ce presa a semnalat faptul că în unele locuri abia se circulă din cauza zăpezii şi a poleiului.

Aşa s-a întâmplat şi în zona Budacu de Sus, unde primele utilaje au apărut în jurul orei 12:00, după ce şeful LDP Andrei Rusu a fost probabil mustrat de conducerea Consiliului Judeţean, care a aflat tot de la presă cum stau lucrurile pe drumurile din judeţ.

La această oră nu mai ninge în judeţ, iar drumurile naţionale şi o mare parte din cele judeţene au fost curăţate.

De curăţarea drumurilor judeţene se ocupă LDP, SRL-ul Consiliului Judeţean, care a câştigat două loturi: zona Bistriţa şi Beclean, Dimex 2000 Company şi Frasinul. Pentru deszăpezirea din această iarnă, Consiliul Judeţean a scos din vistierie nu mai puţin de 2 milioane de lei.

Bistriţa-Năsăud, alături de alte 18 judeţe din ţară se află sub cod galben de ninsori din această dimineaţă şi până mâine la ora 14:00. Se aşteaptă ninsoare şi vânt puternic ce ar putea atinge şi 100 de kilometri la oră.



Vă mai recomandăm:

 METEO Cod galben de ninsoare şi vânt emis pentru 19 judeţe din ţară

Trei firme se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor judeţene iarna aceasta