VIDEO O elevă de 14 ani a ajuns la spital cu splina şi pancreasul distruse după o bătaie la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O băimăreancă a ajuns la spital cu splina şi pancreasul  distruse rupte după o bătaie care a avut loc într-o pauză. Incidentul s-a petrecut la Şcoala 11 din Baia Mare.

UPDATE Directorul Şcolii nr. 11 din Baia Mare a recunoscut că incidentul a avut loc în data de 10 noiembrie în pauza mare de la ora 10:00 în clasa  a VII-a C unde doi elevi, colegi de clasă, o fată şi un băiat, au avut o altercaţie. 

"Fata a aruncat elevului penarul la coşul de gunoi, după care s-a iscat o altercaţie între cei doi copii. Băiatul a lovit-o cu pumnul se pare că de două ori pe fată în abdomen şi cu genunchiul. 

Profesorii de serviciu care erau acolo nu au sesizat incidentul, pentru că a durat foarte puţin totul. Nici copiii nu au alertat profesorii de servici. În ora următoare profesoara care se afla la clasă a constatat că eleva nu se simţea foarte bine, s-a cerut la baie, a sunat-o pe mama 

fetei, nu a răspuns, fetiţa cerând să plece acasă. 

Dacă era cabinet medical în şcoală ceream să o trimitel la cabinet, dar noi suntem arondaţi la Circumscripţia de care apaţin mai multe şcoli şi nici profesoara nu şi-a dat seama că ar fi ceva grav", a declarat directorul unităţii şcolare. 

Fata a ajuns în cele din urmă acasă cu o altă colegă, care a şi confirmat că mama fetei agresate era acasă. În jurul orei 17:00 fata agresată a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Baia Mare, pentru ca la ora 23:00 să fi fost operată de medicii Judeţeanului. 

"Culmea este că elevul respectiv nu are niciun fel de abateri, fiind printre cei mai cuminţi din clasă. Ne-a surprins pe toţi această atitudine a lui. S-au luat măsuri de cercetare a abaterii care a avut loc şi vom lua măsuri pentru sancţionarea celor vinovaţi" a adăugat  directorul Şcolii nr. 11 Nicolae Iorga Baia Mare, Coros Mihai.  

O altercaţie s-a produs intre un baiat si o fata s-au luat la bătaie într-o pauză. Băiatul a lovit-o pe fata în abdomen, rupându-I splina şi pancreas. Inspectoratul Şcolar refuză să dea detalii despre incident, ţinând să arate ca este o anchetă în curs. Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. 

Citeste si: Opţional de fotbal pentru elevi, din şcoala primară până la liceu, de anul viitor

12.000 de elevi de liceu, învăţaţi cum să fie antreprenori pe bani europeni