Aproape 200 de elevi nu s-au prezentat la prima probă scrisă a BAC-ului. Corpul de control al premierului monitorizează examenul în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incep probele scrise ale examenului de bacalaureat

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, au debutat în data de 25 august, prima probă scrisă fiind cea la Limba şi Literatura Română.

În judeţul Maramureş pentru a doua sesiune Între 18 – 19 august a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), 19 – 20 august  - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) şi 21 – 22 august - evaluarea competenţelor digitale (proba D).

Vă reamintim că în sesiunea din vară a BAC-ului procentul de promovabilitate la nivel de judeţ Maramureş a fost de 63,21%. În sesiunea din vară au fost depuse peste o mie de contestaţii, doar 441 dintre ele fiind admise.

Calendarul probelor scrise:

25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

În data de 1 septembrie este programată afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00), pentru ca în perioada 2-3 septembrie să aibă loc rezolvarea contestaţiilor depuse.  Afişarea rezultatelor finale, conform programului stabilit de Ministerul Educaţiei, va avea loc în data de 4 septembrie.

UPDATE Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat la nivel de judeţ Maramureş a trecut fără probleme. În total s-au înscris pentru susţinerea probei 1076 de candidaţi, s-au prezentat doar 896. Absenţi au fost 180, din motive numai de ei ştiute. 

Cât priveşte subiectele, elevii s-au declarat în general mulţumiţi, deşi unii nu se aşteptau la subiectul III la poezie. Din câte se cunoaşte în Maramureş se află pentru a monitioriza examenul un reprezentant al Corpului de control al premierului. 

În data de 26 august va avea loc proba scrisă la Limba şi Literatura maternă. Matematică.