Stradă vitală pentru platforma industrală din Onești, modernizată printr-o investiție de patru milioane de euro

0
Publicat:

Infrastructura rutieră care deservește platforma petrochimică de la Onești a fost modernizată recent, ceea ce va reprezenta un impuls pentru agenții economici din zonă.

Chimcomplex și Rafo Onești sunt principalii beneficiari ai investiției FOTO MA

Zona industrială a Oneștiului este una dintre cele mai întinse din Moldova.

Aici funcționează Chimcomplex, deținută de Ștefan Vuza, SC Eletrocentrale Borzești, dar și Rafo Onești, una dintre cele mai mari rafinării ale României, acum în stare de conservare, față de care și-a manifestat intenția de cumpărare miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk.

Modernizarea străzii Industriilor din Onești, care are o lungime de aproximativ cinci kilometri, a fost finalizată zilele trecute. Investiția, în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei, a fost suportată din fondurile Consiliului Județean Bacău (90%) iar restul cu bani de la bugetul local al municipiului Onești.

Execuție în opt luni

Proiectarea a durat două luni, iar execuția propriu-zisă, opt luni.„Această colaborare cu Primăria Onești este un model de succes, care pune înaintea oricărui lucru interesul cetățenilor”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Modernizarea străzii Industriilor din Onești a fost realizată de o asociere a firmelor Gironap Prod SA, Legal Lira Construct SRL, Corrs Prest Serv SRL, Daroconstruct SRL și Rutier Conex XXI SRL.

S-au efectuat lucrări complexe, a fost turnat un strat de uzură din beton rutier și s-au realizat parcări și amenajări ale drumurilor secundare dar fără a fi întrerupt traficul rutier greu din această zonă.

Mai multe pentru tine:
E oficial: Cătălin Moroșanu și Remy Bonjasky au semnat acordul pentru sezonul 2024
Exporturile Chinei în Rusia au scăzut cu peste 10% în aprilie, după un declin de 13% în martie
Fratele Mădălinei Manole tună și fulgeră după ce micuța Rebeca, sosia regretatei artiste, nu ar fi ajuns în semifinala Românii au talent: „E mafie acolo! I-ați tăiat aripile unui înger de copil! Rușine!”
Cuiburi artificiale pentru păsări, în cea mai mare arie protejată din vestul României FOTO
Procesul rapid de dezinflație a ajutat Republica Moldova să își alinieze politica de dobândă monetară
Ce frumoasă a fost Daniela Nane la brațul iubitului mai tânăr. Parcă a renăscut! Controversele apărute după Premiile Gopo
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Reabilitarea cetății unde se refugia Vlad Țepeș, gata în această vară. Turiștii vor urca însă tot pe cele 1.480 de trepte VIDEO
Judecătoarea din cazul 2 Mai lovește din nou. A întrebat-o pe mama lui Sebi dacă s-a „speriat“ când a auzit că fiul ei a murit VIDEO UPDATE
Cate Blanchett, Premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian. Este a doua actriță australiană care primește această distincție
Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă