Voluntarii discută în şcoli despre reciclare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care au particpat la acţiune

Voluntari din trei ţări (Portugalia, Lituania şi Turcia) derulează pe parcursul acestui an un proiect în Arad. Acest proiect presupune şi deplasări la instituţiile  de învăţământ unde elevii sunt învăţaţi despre ce înseamnă reciclarea.

De curând, au participat la Colegiul Economic Arad unde au făcut o prezentare pe această temă şi au avut discuţii interactive cu elevii învăţându-i sa preţuiască natura şi tot ce le oferă.

Acţiunea s-a derulat în cadrul proiectului GAIA finanţat prin Programul Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat în cadrul parteneriatului internaţional compus din urmatoarele organizaţii: Youth Network for Development and Innovation din Iordania, Canakkale Koza Genclik Dernegi din Turcia şi Asociaţia Culturală Ingalicia din Spania. Proiectul este coordonat de Asociaţia Clubul Tinerilor Arădeni DELTA – Filiala Timiş, cu sprijinul Comisiei Europene. Spotlights on Youth este un proiect care presupune un stagiu de voluntariat de 10 luni şi 3 săptămâni în Arad, cu implicarea a nouă voluntari din Portugalia, Lituania şi Turcia.

Activităţile din cadrul acestui proiect sunt grupate pe două componente: conştiinţă europeană şi artă şi cultură.

Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Vă mai recomandăm: FOTO Cum au reuşit 1.500 de voluntari să facă ce nu au făcut autorităţile. Povestea celei mai mari împăduriri voluntare din Transilvania

Întâlnire între generaţii: tinerii voluntari îi vizitează pe bătrânii din centrele sociale din sectorul 6