Drama Iuliei, tânăra de 25 de ani aflată de două luni în comă după o anestezie. Familia a depus plângere penală

0
Publicat:

Familia unei tinere din Alba, aflată în comă la secția ATI a Spitalului din Alba Iulia după o anestezie efectuată la Spitalul din Cugir, a depus plângere penală.

Tânăra este internată la secția ATI a spitalului din Alba Iulia FOTO spitalalba.ro

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu. 

Familia are foarte multe întrebări la care nu a primit răspuns din partea spitalului din Cugir. Una dintre acestea este ce s-a întâmplat în perioada de când au început manevrele de resuscitare, când au ajuns cei de la Terapie Intensivă și ce s-a întâmplat în acele momente. De asemenea, bărbatul nu înțelege de ce a fost anunțat după mai multe ore despre ceea ce s-a întâmplat cu soția sa.

Soțul, anunțat după trei ore 

„Totul a început într-o zi de decembrie, mai exact pe 11, când soția mea a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir, pentru efectuarea unei intervenții laparoscopice sugerate de către doctorul ginecolog.

Pregătirea pentru intervenția propriu-zisă a durat câteva zile, mai exact din 11.12.2022 până în data de 14.12.2022, timp în care i s-a sugerat să nu mănânce și i s-au efectuat mai multe proceduri specifice (spălături intestinale). În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire”, spune soțul Iuliei

Acesta a mai spus că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat iar degradarea stării de sănătate a sotiei sale a început după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă. „Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă”, mai spune soțul tinerei de doar 25 de ani.

„Complicație imprevizibilă a anesteziei generale”

Iulia a fost transferată în stare gravă, pe secția ATI din Alba Iulia. Conducerea spitalului din Cugir spune că o posibilă cauză pentru cele întâmplate poate fi „o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

Potrivit reprezentaților spitalului, tânăra s-a internat în data de 11 decembrie 2022, în spitalul Orășenesc Cugir pe secția de Ginecologie, pentru un consult, preanestezic, în vederea efectuării unei investigații diagnostice laparoscopice.

În data de 13 decembrie 2022, tânăra a fost consultată de un medic specialist.  „În urma anesteziei, pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, apoi s-a administrat medicația necesară, cu scopul de a o readuce la starea de conștiență. Nici de acesată dată pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, după care i s-au administrat doze de medicamente conform literaturii de specialitate.

S-au încercat toate manevrele cunoscute de către echipa de medici fără însă a se îmbunătăți starea pacientei. La ora 14.20 a sosit un echipaj de terapie intensivă mobilă, care a transferat pacienta la Spitalul Județean Alba”, au transmis reprezentanții Spitalului Orășenesc Cugir.

Soțul femeii a declarat că starea de sănătate este în continuare critică, dar stabilă.