Falsă excursie la Vatican. Șapte turiști au aflat la aeroport că au fost înșelați. Escrocul a fost reținut

0
Publicat:

Șapte persoane au fost înșelate de un bărbat din Alba Iulia care le-a luat banii pe o falsă excursie la Vatican. Autorul înșelăciunii a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Cei șapte trebuiau să ajungă la Vatican FOTO Pixabay
Cei șapte trebuiau să ajungă la Vatican FOTO Pixabay

Cei șapte și-au dat seama că au fost înșelați în momentul în care au ajuns la locul de îmbarcare și au aflat că nu există nici o excursie, sau cursă pe numele lor. Cazul a fost făcut public de reprezentații IPJ Alba, joi, 16 februarie 2023.

Potrivit IPJ Alba, la data de 15 februarie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au efectuat trei percheziții, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani din Alba Iulia, la sediul și punctul de lucru al societății comerciale pe care acesta o administrează.

Bărbatul ar fi încasat, în perioada iulie – octombrie 2022, de la șapte persoane din țară, suma totală de 2.205 euro și 10.387 lei, contravaloarea unui pelerinaj la Vatican, care ar fi trebuit să înceapă la data de 2 octombrie 2022, transportul urmând a fi efectuat din București.

În dimineața zilei de 2 octombrie 2022, cei șapte păgubiți s-ar fi prezentat la locul de îmbarcare, însă, la scurt timp, și-ar fi dat seama că au fost înșelați, iar pelerinajul planificat nu va mai avea loc.

Bărbatul a fost audiat, iar, ulterior, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Persoanele înșelate au încercat să obțină banii înapoi de la cel care le-a înșelat, dar nu au avut succes. Prin urmare, au depus plângere la poliție.

Autorul faptei riscă pedeapsa cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă se împacă escrocul cu victimele sale, respectiv le plătește prejudiciul, bărbatul poate scăpa de răspunderea penală. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite