InfoCons: Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS recomandă 5grame/zi de sare pentru un adult.

Studiile şi testele comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare arată că sarea regăsită în acestea depăşeşte de peste patru ori recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cantitatea de sare recomandată este 5grame/zi pentru un adult.

Oamenii care consumă o cantitate mare de sare sunt supuşi unui risc mai mare de boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale, iar aceste boli provoacă aproximativ 3 milioane de decese anual.

OMS a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse.

Bacon

OMS recomandă pentru această categorie de produs maxim 0.95g/100g de sare pe produs

Branză topită

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.72g/100g produs.

Mici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.23g/100g produs.

Pufuleţi

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.52/100g produs.

Pate vegetal

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de  0.25g/100g produs.

Chipsuri

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.5g/100g produs.