InfoCons: Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii
0
Studiile şi testele comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare arată că sarea regăsită în acestea depăşeşte de peste patru ori recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cantitatea de sare recomandată este 5grame/zi pentru un adult.
Oamenii care consumă o cantitate mare de sare sunt supuşi unui risc mai mare de boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale, iar aceste boli provoacă aproximativ 3 milioane de decese anual.
OMS a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse.
Bacon
OMS recomandă pentru această categorie de produs maxim 0.95g/100g de sare pe produs
Branză topită
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.72g/100g produs.
Mici
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.23g/100g produs.
Pufuleţi
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.52/100g produs.
Pate vegetal
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.25g/100g produs.
Chipsuri
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea de sare maximă admisă pentru acest tip de produs este de 0.5g/100g produs.