Cutremur în zona seismică Vrancea, miercuri dimineaţa. Unde s-a resimțit

0
Publicat:

  

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că un cutremur cu magnitudinea 3 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 5.12, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Cutremurul a avut loc în în zona seismică Vrancea. FOTO Shutterstock

Cutremurul s-a produs  la adâncimea de 125,7 km, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km V de Focsani, 54 km N de Buzau, 72 km E de Sfantu-Gheorghe, 80 km E de Brasov, 89 km NE de Ploiesti, arată INCDFP.  

Amintim că, marți, 5 martie 2024, în zona seismică Vrancea a mai avut loc un cutremur slab, cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 140 kilometri.

Cinci cutremure, în șase zile

De la începutul lunii martie, în România s-au înregistrat cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,9 pe Richter. Cel mai mare seism din acest an a avut o magnitudine de 4,3 şi s-a produs în judeţul Vrancea, la o adâncime de 74 km, în data de 15 ianuarie 2024, potrivit Agerpres.

În 2023, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 km.

Deși România este considerată o țară ferită de cutremure puternice, specialiștii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru fizica Pământului menționează că țara noastră are un potențial seismic ridicat.