Tudor Sişu, eliberat definitiv după ce a executat două treimi din pedeapsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Sişu a fost acuzat de trafic de droguri FOTO Adevărul

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, eliberarea condiţionată a lui Tudor Sişu, după ce acesta a executat două treimi din pedeapsa de patru ani de închisoare primită în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de droguri. Decizia instanţei este definitivă.

Pe 16 aprilie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis propunerea de eliberare condiţionată a lui Tudor Sişu, formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare al pedepselor privative de liberate din cadrul Penitenciarul Bucureşti – Jilava.

Sentinţa a fost contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti, care miercuri a respins recursul şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că Tudor Sişu urmează să fie eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce a executat două treimi din pedeapsa de patru ani de închisoare primită în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de droguri.

Pe 22 octombrie 2012,Curtea Supremă l-a condamnat definitiv pe Tudor Sişu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Tudor Sişu şi alţi 15 membri ai unui grup infracţional au fost arestaţi preventiv în mai 2006. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au acuzat pe cei 16 că, într-un an, au distribuit în Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.

Sişu a mai fost închis pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. El a fost arestat în octombrie 2003, la câteva zile după ce Poliţia a prins doi traficanţi de stupefiante din Târgovişte şi a făcut o percheziţie în apartamentul lui. Cântăreţul a fost eliberat în octombrie 2005, iar în mai anul următor a fost din nou arestat.

Pe 25 septembrie 2009, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Tudor Şisu într-un alt dosar, pentru cultivarea, producerea, fabricarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu.