Român prins băut la volan pe o autostradă din Austria. Ce alcoolemie avea

0
Publicat:

Un șofer român, în vârstă de 48 de ani, aflat la volanul unui camion, a fost depistat vineri, 3 noiembrie, sub influența băuturilor alcoolice pe o autostradă în Austria.

Bărbatul a rămas fără permisul de conducere. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform Știri Diaspora, incidentul s-a petrecut în prima parte a zilei de vineri pe autostrada Inntal. Oamenii legii de la secția de poliție a autostrăzii Wiesing l-au oprit pe șoferul amețit la punctul de control Kundl. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,8 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Înainte de a fi tras pe dreapta, polițiștii austrieci au văzut vehiculul circulând haotic pe autostrada Inntal, în direcția Innsbruck. 

În urma controlului efectuat, agenții de poliție i-au reținut permisul de conducere, iar un raport urmează să fie trimis administrației districtului Kufstein.

S-a răsturnat cu TIR-ul și a blocat DN2 - E85

De asemenea, amintim că, în noaptea de marți spre miercuri, un conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice s-a răsturnat cu TIR-ul pe drumul european DN2 - E85, în localitatea Răcăciuni, Bacău, şi a blocat traficul rutier în zonă.

Bărbatul, care conducea un ansamblu de vehicule format din autotractor şi semiremorcă, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare răsturnându-se pe partea carosabilă, blocând traficul rutier. 

Poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.