Un şofer beat s-a răsturnat cu TIR-ul și a blocat DN2 - E85, la Răcăciuni, în Bacău

0
Publicat:

Un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice s-a răsturnat cu TIR-ul pe drumul european DN2 - E85, în localitatea Răcăciuni şi a blocat traficul rutier în zonă, în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit Agerpres.

Mai multe accidente similare au avut loc în ultimele luni. FOTO arhivă IGSU
Mai multe accidente similare au avut loc în ultimele luni. FOTO arhivă IGSU

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, din primele cercetări a rezultat că un bărbat, de 41 ani, în timp ce conducea pe DN2 - E85 un ansamblu de vehicule format din autotractor şi semiremorcă, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare răsturnându-se pe partea carosabilă, blocând traficul rutier. 

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agentul şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Dosar penal

Poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Amintim că, pe 16 octombrie, Valea Oltului a fost blocată de un TIR răsturnat de-a curmezișul șoselei. Accidentul a fost surprins de camera de bord a mastodontului.

Cu exact o lună înainte, traficul rutier a fost blocat pe DE 581, în județul Galați, unde un TIR din Republica Moldova, încărcat cu șampanie, s-a răsturnat și a lovit o altă mașină. Șoferul TIR-ului a murit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite