Caz dramatic în București. O tânără în pragul sinuciderii a fost salvată de dispecera Poliției

0
Publicat:

Un caz dramatic s-a petrecut recent recent în Capitală, unde o tânără a fost salvată de către operatoarea de la Dispeceratul Poliției Capitalei. Un apel de la un tată disperat anunța că fiica lui a lăsat un bilet de adio în care spunea că merge să se sinucidă.

Ramona, dispecera care a salvat-o pe tânără FOTO Facebook MAI

Bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutor, iar operatoarea 112 a transferat apelul la Poliție, unde dispecera de acolo a preluat apelul și a gestionat situația cum a crezut ea că e mai bine. Și a avut succes, pentru că după patru ore de discuții cu fata la telefon, în cele din urmă, tânăra a fost salvată.

Tatăl fetei a lăsat numărul de telefon al fiicei lui, iar dispecera a insistat până când a reușit să ia legătura cu ea. Apoi Ramona, dispcera care a preluat apelul, a ținut-o de vorbă pe tânără timp de patru ore.

I-a câștigat încrederea

Inițial au comunicat prin mesaje. Apoi i-a cerut fetei să vorbească la telefon și așa a început, practic, salvarea ei.

În cele din urmă, dispecera i-a cerut să se întâlnească, să-i dea coordonatele ei pentru a se putea întâlni, să stea de vorbă.

Ramona a transmis imediat locația colegilor și, în fugă, și-a luat haina și cheile de la mașină. Drumul până la locație a părut foarte lung, iar cel mai dificil moment a fost când a sunat-o pe tânără iar aceasta nu a mai răspuns… Au fost câteva clipe de cumpănă. A crezut că a pierdut-o. La un moment dat, fata a răspuns! Era bine, era la secția de poliție, împreună cu echipajul din teren care o identificase pe stradă! S-a dus într-un suflet acolo”, mai scrie pe pagina ministerul despre acest caz.

Tânăra a fost salvată, în cele din urmă, de către polițiștii ajunși la fața locului.

 Ramona are 43 de ani și lucrează la Dispeceratul Poliției Capitalei de patru ani.