Statele Unite consideră remanierea militară din Rusia arată că Putin este „disperat”

0
Publicat:

Statele Unite consideră că demiterea ministrului apărării din Rusia indică faptul că președintele Vladimir Putin este „disperat” de costurile războiului din Ucraina, a afirmat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, notează AFP, scrie AGERPRES.

Departamentul de Stat FOTO: usembassy.gov

„Acesta este încă un indiciu al dorinţei disperate a lui Putin de a continua războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, în pofida faptului că reprezintă o povară semnificativă pentru economia rusă şi implică pierderi mari pentru trupele ruse”, a spus Vedant Patel presei.

„Rusia a declanşat acest război neprovocat împotriva Ucrainei. Putin ar putea să-i pună capăt oricând retrăgându-şi forţele din Ucraina”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele rus l-a demis duminică pe emblematicul său ministru al apărării, Serghei Şoigu, în funcţie din 2012, într-o remaniere surpriză.

Serghei Şoigu a fost înlocuit de Andrei Belousov, economist ca pregătire, şi a fost numit secretar al Consiliului de Securitate, funcţie deţinută până atunci de Nikolai Patruşev, care este demis din funcţiile sale, potrivit unui decret publicat de Kremlin.