Ambasador rus în SUA: Declarațiile lui Biden confirmă participarea SUA la război

0
Publicat:

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că ultimele afirmații ale liderului de la Casa Albă confirmă faptul că SUA participă la războiul din Ucraina, relatează TASS.

Anatoli Antonov susține că SUA participă la războiul din Ucraina. FOTO: EPA-EFE

Antonov a făcut declarația după ce presa rusă de stat i-a solicitat să comenteze faptul că președintele american Joe Biden a promis, luni seară, că SUA vor livra Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. 

Decizia Rusiei de a lovi cu arme de precizie infrastructura din Ucraina a fost un răspuns la actele teroriste din țara noastră, a căror responsabilitate revine în întregime regimului de la Kiev”, a declarat ambasadorul rus într-un comunicat publicat de ambasadă. 

„Nu ne așteptăm la o reacție diferită din partea administrației. Totuși, percepem declarațiile conducerii americane cu privire la intenția lor de a-l sprijini pe Zelenski cu livrări suplimentare de produse militare, inclusiv cele mai moderne modele, ca o altă confirmare a faptului că Washingtonul este consolidat în statutul de participant la conflict”, a adăugat Antonov. 

„O astfel de asistență, precum și asistența acordată Kievului cu informații, instructori și îndrumări cu privire la desfășurarea ostilităților, este modalitatea de a escalada în continuare și de a crește riscul unei confruntări între Rusia și NATO”, a mai declarat acesta. 

În plus, ambasadorul rus a cerut SUA „și aliaților săi” să nu întreacă „liniile roșii” pe care Rusia le-a stabilit, adăugând că statele occidentale s-au apropiat de aceste linii

Nu mai susțineți regimul (de la Kiev) cu arme mortale. Acest lucru nu va duce decât la noi victime și distrugeri, prelungind și mai mult conflictul”, a concluzionat Anatoli Antonov. 

Ajutorul oferit de SUA Ucrainei 

Conform unui comunicat de presă oferit de Casa Albă, Joe Biden i-a promis, luni, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”. 

Mai mult decât atât, administrația de la Washington a mai declarat că liderul de la Casa Albă și-a prezentat „condoleanțele” omologului său într-o convorbire telefonică pe care cei doi au purtat-o după bombardamentele efectuate de Rusia asupra orașelor ucrainene. 

Joe Biden și liderii G7 vor avea, marți, o întrevedere virtuală pentru a vorbi despre angajamentul lor de a susține Ucraina și de a-i cere socoteală liderului de la Kremlin pentru agresiunea țării sale. 

Casa Albă a transmis că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa la discuții. 

Armata ucraineană a transmis că Rusia a lansat 75 de rachete, dintre care 43 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, asupra Ucrainei, luni dimineața, într-o serie de atacuri asupra mai multor orașe ucrainene.