Ambasador rus în SUA: Declarațiile lui Biden confirmă participarea SUA la război

0
Publicat:

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că ultimele afirmații ale liderului de la Casa Albă confirmă faptul că SUA participă la războiul din Ucraina, relatează TASS.

Antonov a cerut SUA și „aliaților săi” să nu întreacă „liniile roșii” stabilite de Rusia.
Anatoli Antonov susține că SUA participă la războiul din Ucraina. FOTO: EPA-EFE

Antonov a făcut declarația după ce presa rusă de stat i-a solicitat să comenteze faptul că președintele american Joe Biden a promis, luni seară, că SUA vor livra Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. 

Decizia Rusiei de a lovi cu arme de precizie infrastructura din Ucraina a fost un răspuns la actele teroriste din țara noastră, a căror responsabilitate revine în întregime regimului de la Kiev”, a declarat ambasadorul rus într-un comunicat publicat de ambasadă. 

„Nu ne așteptăm la o reacție diferită din partea administrației. Totuși, percepem declarațiile conducerii americane cu privire la intenția lor de a-l sprijini pe Zelenski cu livrări suplimentare de produse militare, inclusiv cele mai moderne modele, ca o altă confirmare a faptului că Washingtonul este consolidat în statutul de participant la conflict”, a adăugat Antonov. 

„O astfel de asistență, precum și asistența acordată Kievului cu informații, instructori și îndrumări cu privire la desfășurarea ostilităților, este modalitatea de a escalada în continuare și de a crește riscul unei confruntări între Rusia și NATO”, a mai declarat acesta. 

În plus, ambasadorul rus a cerut SUA „și aliaților săi” să nu întreacă „liniile roșii” pe care Rusia le-a stabilit, adăugând că statele occidentale s-au apropiat de aceste linii

Nu mai susțineți regimul (de la Kiev) cu arme mortale. Acest lucru nu va duce decât la noi victime și distrugeri, prelungind și mai mult conflictul”, a concluzionat Anatoli Antonov. 

Ajutorul oferit de SUA Ucrainei 

Conform unui comunicat de presă oferit de Casa Albă, Joe Biden i-a promis, luni, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”. 

Mai mult decât atât, administrația de la Washington a mai declarat că liderul de la Casa Albă și-a prezentat „condoleanțele” omologului său într-o convorbire telefonică pe care cei doi au purtat-o după bombardamentele efectuate de Rusia asupra orașelor ucrainene. 

Joe Biden și liderii G7 vor avea, marți, o întrevedere virtuală pentru a vorbi despre angajamentul lor de a susține Ucraina și de a-i cere socoteală liderului de la Kremlin pentru agresiunea țării sale. 

Casa Albă a transmis că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa la discuții. 

Armata ucraineană a transmis că Rusia a lansat 75 de rachete, dintre care 43 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, asupra Ucrainei, luni dimineața, într-o serie de atacuri asupra mai multor orașe ucrainene.   

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite