Vladimir Putin a testat pârtiile de schi din complexul olimpic de la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO: Reuters

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a testat vineri pârtiile de schi din complexul olimpic din Soci, localitate care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, momentul în care acestea vor debuta fiind 7 februarie, informează „The Guardian”.

Putin a schiat în complexul Laura pentru biatlon şi schi fond, situat pe creasta Psekhako în Krasnaya Polyana, loc unde vor fi găzduite probele de la Jocurile Olimpice din 2014, în perioada 7-23 februarie 2013

Alături de preşedintele Putin, un alt politician rus a încercat pârtiile de schi, prim-ministrul Dmitri Medvedev. După plimbarea pe pârtiile de schi, cei doi oameni politici au mers să deguste şi o cană de vin fiert din complexul olimpic, potrivit Ria Novosti.

Secretarul de presă al preşedinţiei, Dmitri Peskov, a afirmat că Putin va merge să inspecteze toate facilităţile din Soci pentru ca toate detaliile tehnice să fie realizate în condiţii bune, interesându-se mai ales asupra momentelor de deschidere şi închidere a Jocurilor Olimpice.

Liderul de la Moscova va inspecta mai ales părţile din complex aflate în continuare în construcţie, potrivit lui Peskov.

Televiziunea publică din Rusia a difuzat numeroase imagini cu Putin şi Medvedev schiind pe pârtile din Soci.

Organizatorii Jocurilor Olimpice vor trebui să sporească măsurile de siguranţă în perioada de desfăşurare a competiţiei, acţiune de prim interes după atentatele cu bombă din oraşul Volgograd, în urma căruia au murit 34 de persoane şi au fost răniţi alte 60.