Fără mașini străine în administrația rusă. Putin le cere oficialilor să conducă exclusiv automobile autohtone

0
Publicat:

Liderul rus le-a spus oficialilor de rang înalt că ar trebui să treacă la utilizarea mașinilor autohtone.

Fabrică de mașini Lada FOTO Shutterstock

Mașinile străine, afară, motoarele rusești, înăuntru. Acesta a fost mesajul președintelui rus Vladimir Putin către oficiali, joi, în timpul unei întâlniri cu șefii întreprinderilor de producție, a informat agenția de presă de stat TASS, citată de Politico.

Ministerele, agențiile și administrația afacerilor au cerut să continue [achizițiile] mașinilor de fabricație străină, să continue această practică. Am spus că acest lucru ar trebui să fie absolut exclus și toți oficialii țării să conducă mașini autohtone”, a spus Putin.

Lada, marca emblematică a Rusiei

Piața auto din Rusia a avut de suferit în ultimii ani, afectată de greutatea sancțiunilor și a retragerii companiilor internaționale de pe piață. Marii producători de automobile precum Volkswagen, Mercedes-Benz și Nissan și-au suspendat munca în Rusia, pe fondul războiului Kremlinului împotriva Ucrainei. Acest lucru a lăsat însă mai mult spațiu pe piață pentru mărcile rusești.

Trecerea la conducerea mașinilor autohtone va fi „mai modestă decât înainte”, a recunoscut Putin, dar a spus că este totuși un lucru bun.

Toți oficialii noștri sunt minunați, dar ar trebui să realizeze nevoia de a ne strădui să dezvoltăm mărci autohtone de mașini și alte produse autohtone”, a spus Putin.

Lada este cea mai emblematică marcă de mașini din Rusia și cea pe care președintele țării i-a îndemnat pe oficiali să o conducă. Pe de altă parte, Putin însuși a fost văzut într-un Aurus, o marcă de mașini mai luxoasă, tot de producție autohtonă.