Ce spun autoritățile ruse despre incendiul izbucnit la un spărgător de gheață cu propulsie nucleară datând de pe vremea URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul izbucnit pe un cargou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară din era sovietică ancorat la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, a fost stins, iar compania de stat care operează nava susţine că nu există victime şi nici ameninţare pentru siguranţa reactorului.

Spărgătorul de gheață Sevpormut FOTO D. Lobusov via marinetraffic.com

Incendiul a izbucnit duminică într-una dintre cabinele navei Sevmorput, care se află în prezent la chei în oraşul Murmansk, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul, care în momentul de maximă intensitate a acoperit o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi, a fost stins fără a provoca victime, a precizat sursa citată.

„Incendiul a fost lichidat rapid”, a anunţat Atomflot, proprietarul vasului, într-un comunicat. „Nu există răniţi”, a adăugat sursa citată.

„Nu a existat nicio ameninţare la sistemele esenţiale de sprijin sau la sala reactorului”, a precizat Atomflot.

Atomflot conduce flota rusă de spărgătoare de gheaţă cu propulsie nucleară şi este o unitate a corporaţiei nucleare de stat Rosatom, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Regiunea Murmansk se învecinează cu Finlanda şi Norvegia, precum şi cu Marea Barents şi Marea Albă.

Sevmorput, care a fost dată în folosinţă în 1988 şi a trecut printr-o modernizare extinsă în urmă cu un deceniu, este singura navă rusească de transport spărgătoare de gheaţă cu propulsie nucleară, potrivit Rosatom.